MILAN VOLI ŽELJKU: Gradonačelnik Bandić i ove godine "pogurao" Markićkin Hod za život

J.B.

6. rujna 2017.

MILAN VOLI ŽELJKU: Gradonačelnik Bandić i ove godine "pogurao" Markićkin Hod za život

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine, tradicionalno, financirao troškove manifestacije Hod za život, mimohoda u organizaciji udruga bliskih Katoličkoj crkvi, koje se bore protiv slobodnog izbora žena u Hrvatskoj na pobačaj.

Ovaj put gradonačelnik Zagreba financirao je spomenutu manifestaciju sa 15.000 kunajednokratnom financijskom potporom koja je isplaćena udruzi Život biraj.

Podsjetimo, prošle godine Bandić je bio još izdašniji, te je udruzi Život biraj za istu svrhu uplatio 35.000 kuna jednokratne potpore iz gradskog budžeta, o čemu je tada pisao CroL.

Hod za život
Prošli put Bandić je bio još izdašniji pa je ovoj manifestaciji Grad Zagreb uplatio 35.000 kuna (FOTO: Fah)

Odluka o dodjeli ove godine donesena je na sjednici od 17. kolovoza, a u obrazloženju stoji da je udruga Život biraj ispunila sve uvjete iz Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2017. godinu.

Zanimljivo, financijska potpora udruženju koje se bori protiv prava žene na izbor da prekine trudnoću isplaćeno je novcem kojim raspolaže Gradski ured za zdravstvo, točnije novcem koji je namijenjen "općim javnozdravstvenim programima" te "ostalim aktivnostima izravno povezanim sa zaštitom zdravlja".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Crol.hr