VIDEO: Pogledajte isječke iz sporne predstave Olivera Frljića

Lupiga.Com

25. travnja 2017.

VIDEO: Pogledajte isječke iz sporne predstave Olivera Frljića

„Predstava Olivera Frljića 'Naše nasilje i vaše nasilje' podigla je tenzije u Splitu uoči i tijekom svog održavanja u splitskom HNK u kojem je uprizorena u sklopu 27. Marulićevih dana. Lokalni HSP, HČSP i Koordinacija hrvatskih braniteljskih udruga okupili su građane na prosvjedu pred kazalištem, a svoje nezadovoljstvo iskazali su i u samom kazalištu gdje je dio prosvjednika uspio ući prije nego ih je specijalna policija izbacila van“, piše N1, donoseći šestominutni isječak iz „sporne“ predstave snimljenog na lanjskoj izvedbi u Sarajevu.

KAD BI SVI LJUDI NA SVIJETU: Publika pjesmom utišala HSP-ovce koji su pokušali „minirati“ Frljićevu predstavu

„Prosvjednici smatraju kako ova predstava ne zaslužuje biti dio Marulićevih dana, a zamjeraju joj blasfemične radnje poput 'prizora gole žene s hidžabom na glavi koja u jednom trenutku iz svojeg spolnog organa vadi nacionalnu zastavu'', vrijeđanje vjerskih osjećaja, golotinju, vrijeđanje morala…“, objašnjava N1, dodajući kako se s prosvjednicima slažu i dvojica kandidata za splitskog gradonačelnika - HDZ-ov Krstulović Opara i Željko Kerum – dok je Zlatko Ževrnja, župan splitsko-dalmatinski, najavio da će zbog ove predstave županija prestati financirati Marulićeve dane.

„Postavlja se pitanje je li netko od kritičara doista i pogledao spornu Frljićevu predstavu te koliko su zapravo uvredljivi i provokativni prizori koji se uzimaju za 'krimen' redatelju“, zaključuje se u tekstu uz poziv čitateljima da pogledaju isječke iz predstave i prosude sami.

Cijeli tekst pročitajte na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Mess