SUNČANI LJUDI: Žen ima novi album, poslušajte ga

I.F.

22. studenog 2017.

SUNČANI LJUDI: Žen ima novi album, poslušajte ga

„Dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post-rockovskih repetitivnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu“, tako novi album zagrebačkog Žena, „Sunčani ljudi“, najavljuje slovenska izdavačka kuća Moonlee Records.

Album je objavljen danas, i to u CD, LP i digitalnom formatu, u suradnji s francuskim Vox Projectom i austrijskim Unrecordsom. Premijerna promocija albuma će se održati u Ljubljani, 16. prosinca, na festivalu Moonleejada 2017. Tom će prilikom Žen nastupati u društvu još nekih izvođača pod Moonlee Recordsom, kao što su, Seine, Debeli Precjednik i Mašinko.

Žen Sunčani ljudi
Cover novog albuma (IZVOR: Žen)

Već početkom sljedeće godine Žen kreće na europsku turneju, u sklopu koje će nastupiti na poznatom nizozemskom festivalu Eurosonic Noorderslag 2018, a Zagreb će ih vidjeti tek 8. veljače, na starom mjestu – u Močvari. Album možete poslušati i preuzeti na ovom linku.

Žen, inače, čine Eva Badanjak, Sara Ercegović, Ivona Ivković i Tanja Minarik. Za kraj još nekoliko riječi njihovog izdavača o „Sunčanim ljudima“: „Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk sa teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su 'Loveless' (My Bloody Valentine) ili 'Souvlaki' (Slowdive)“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Zen