APEL MILENE DRAVIĆ: Prekinite medijski linč Dragana Nikolića

Lupiga.Com

30. svibnja 2015.

APEL MILENE DRAVIĆ: Prekinite medijski linč Dragana Nikolića

Povodom senzacionalističkih i neukusnih napisa u pojedinim medijima o bolesti poznatog glumca Dragana Nikolića, redakciji "Danasa" se obratila njegova supruga Milena Dravić Nikolić pismom u kojem izražava veliko ogorčenje zbog takvog odnosa medija. Nikolić, koji je 22. svibnja u teškom stanju primljen u bolnicu, u međuvremenu se počeo oporavljati.

Cijelo to vrijeme dio je medija u Srbiji na najprizemniji način izvještavalo o slučaju, pa se u jednom trenutku pojavila i vijest da je glumac preminuo, zbog čega su reagirali liječnici i Povjerenik za informiranje.

"Medijski linč koji se dogodio u danima koji su iza nas, a događa se i u ovim trenucima, primorao me da kao supruga Dragana Nikolića, umetnika, glumca, da kao Beograđanka i kao umetnik, postavim pitanje vlasnicima, urednicima, novinarima listova i internet portalima. Poznato je da je u prošlim vremenima (postoji dokumentacija) Srbija jedina zemlja koja je streljala, u ogromnom broju, svoje glumce, nevine ljude. Užasne stvari su se dogodile. Da li su svi ovi ljudi koji nama dvoma čine ovoliko zlo potomci tih streljačkih vodova? Razapinjanje mog bolesnog muža i mene, potpuno samu u ovom bezumlju, sigurno je početak jedne velike tragedije za našu kulturu, umetnost. Dragi umetnici, drage kolege, podsećam vas, danas smo mi, a sutra svi Vi", poručila je Milena Dravić Nikolić u pismu Danasu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: 6yka.com