ANTIFAŠISTIČKA PROTUAKCIJA: "Pokažimo da Lolo, Joža i Kata nisu sami!"

Lupiga.Com

18. listopada 2017.

ANTIFAŠISTIČKA PROTUAKCIJA: "Pokažimo da Lolo, Joža i Kata nisu sami!"

Tek tjedan dana nakon što je vraćena na postolje s kojeg je nestala još devedesetih godina prošlog stoljeća, bista narodnog heroja Ive Lole Ribara u Zagrebu, našla se na meti fašista. Simpatizeri onih protiv kojih se Ribar borio i koji su ga ubili, jučer su njegovu bistu išarali plavom bojom i na postolju nacrtali simbol fašističkog pokreta. Identičan potpis uz kraticu fašističke tvorevine ostavili su jutros i na spomeniku palim borcima u Adžijinoj ulici.

Iako su spomenici očišćeni, Antifašistički Vjesnik je pozvao Zagrepčane, kao i druge antifašiste, ma odakle dolazili, na gestu sjećanja i zahvalnosti junacima i junakinjama Narodnooslobodilačke borbe.

"Bista Ive Lole i spomenik palim borcima u Adžijinoj su 'očišćeni'. Tragovi ustaškog napada su nažalost još vidljivi. Pozivamo vas na protuakciju. Položite cvijeće na napadnute spomenike i pokažite da Ivo Lola, Joža Vlahović i Kata Dumbović nisu sami. Ako niste u Zagrebu posjetite lokalni spomenik NOBa pa makar bio i srušen ili vandaliziran i položite cvijeće i pokažite neofašistima da smo tu!", poručili su iz Antifašističkog vjesnika.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Antifašistički Vjesnik