Vremenska prognoza

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Vremenska prognoza

Poslovica kaže: "Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se". Tako i ja potpuno gubim trku s vrućinom i u to ime novica o najtoplijem mjestu na svijetu (ili barem jednom od njih), te o jednoj od mojih omiljenih tema, a to je vrijeme. Kakvo nas vrijeme očekuje i zašto, također otkrijte ovdje i krenite planirati put na more, vikendicu ili samo do nekih od zagrebačkih bazena.

Za tzv. "Dolinu Smrti" (Death Valley, California) kažu da je jedno od najtoplijih mjesta na svijetu. U trenutku kada ovo pišem na površini doline je 40 celzijusa i dugo vremena se neće niti spuštati. Zapravo spusti se na oko 38, pa se opet popne na 41. Na onoj stranici što pokazuje sunce (ono malo simpatično), njihovo je stalno nasmiješeno. I zato ne gunđajte kad vam je vani oko 35. I to ne cijelu godinu. Ipak iskreno, već se dugo ovako nisam poveselio kiši, kao večeras kad je uz pomalo muka kiša ipak pala i donijela dašak rashlađenja. Na stranici zavoda za vrijeme možemo se na opće razočarenje uvjeriti da se takvo vrijeme ipak neće zadržati. Ljeto je ipak ljeto, a na maloj satelitskoj slici sa strane možete se
i sami uvjeriti kako je mali oblak koji je donio osvježenje i kako će se vjerovatno malo i zadržati. Ipak, ako negdje putujete, nemojte brzopleto baciti svoje majice dugih rukava jer zavod tvrdi da će možda i kroz tjedan pasti neka oborina, tamo negdje oko petka i subote. Jedino malo obeshrabruje da nam "obećavaju" temperature između 19-35 stupnjeva. Ništa, nastavljamo nesmiljenim ritmom hladnih sokova, tuševa, jezera, toplica, mora, bazena u vrtu.