Udarne viyjesti

Božidar Alajbegović

3. kolovoza 2005.

Udarne viyjesti

Sezona kiselih krastavaca u punome je jeku, a kako po kioscima diljem zemlje vidimo, ove su godine rodili k'o nikad! Senzacije nas zaskaču sa svih strana i nema majci da se obraniš ... Sprdačinu na tu temu pronašli smo, a gdje drugdje negoli među blogovima te vam u nastavku donosimo par fiktivnih, tipično 'ljetnih' vijesti, al' nas nimalo ne bi čudilo da jedna od njih na kraju završi i na kioscima

Sve što slijedi preneseno je sa bloga http://zlejetrve.blog.hr

Vijetnjemac nađen zavezan za špaher u-sred tailandske prašume, izvješćuje nas Nepoznata Novinska Agencija. (Naslov centriraj nemoj da ko prošli put bude po difoltu)
Korejanjanin Hu Ruk (192) nađen je zarobljen u klopci za me-dvjede, a njegov pas je bio zavezan za špaher! On je naime, htio svog psa spremiti na vijetnamski način, ali pas je skočio na njegov mini-portabl-kolor TV, pritom srušivši antenu na pod. Hu Ruk se spotakao i glavom se zabio u antenu od antene (op.a. onaj dio sobne antene koji se razvlači) te umro trenutačno. Umirao je 2 sata jer mu je antena zaobišla sve vitalne djelove mozga. Umro je na putu do bolnice. Policija sumnja na ne-sretni slučaj. Sudac seoskog okruga je izjavio: "Policija sumnja na ne-sretni slučaj. Ali ja, kao sudac, ne sumnjam jer je Nesretni Slučaj zadnji put viđen u susjednom selu, ali je zatim umro na putu do krčme." (Ovdje stavi potpis i promijeni ime ja sam stavio hu ruk jer se ne sićam kako se stvarno zove)

****************

Žena umrla od čaše vode! (Stavi ona neka luda slova da se naslov vidi šef se ljuti kad se naslov ne primjeti)
Brazilkinja D.C.F.C.L.M y G. (65) umrla je u petak popodne po GMT-u. Naime, dvadesetdvoipogodišnja doktorica je umrla ispijajući čašu vode pokraj Niagarinih slapova u trenutku kad je došao helikopter i slučajno je sasjekao elisom (op.a. elisa iz zemlje čudesa?) izjavio je Reuters. Policija sumnja na sabotažu, no još nije utvrđeno što se dogodilo s tijelom nesretne tridesetosamnaestogodišnjakinje. Umrla je na putu do groblja. (Tu stavi sliku groblja šef se ljuti da nema slika)

**************

Nova gramatika, školarci pucaju od sreće
Ministar školstva, prosvjete i rasvjete, pravosuđa i Zeptera proglasio je službeno otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara. Deset dana prije toga uvedena su nova gramatička pravila u hrvatski jezik. Evo nekih važnijih promjena:

- Korištenje se ukida nenaglašenih oblika zamjenica.
- Uvodi četvrti se stupanj stupnjevanja za neodređene oblike pridjeva.
- Uvode brojevne čestice se, primjerice "dv, tr, čtr, p" koje koriste se jest tijekom genitiva u množini. Brojevna je čestica u genitivu u akuzativu množine jest.
- Ukidaju tuđice se te fonem ,,F''.

Velik broj profesora i učenika počinili su kolektivno masovno hladnokrvno samoubojstvo iz nehaja. Umrli su na putu do škole. (Tu stavi sliku neke škole nije važno šef kaže da mora biti slika i kaže da ne piješ na radnom mjestu jer si prošli put ostavi didaskalije)

*****************

Dobio otkaz jer voli Pokemone
P.F. (35), deve-desetogodišnji uspiiješni mali i srednji podzetnik iz Matluševca izbačen je iz lokalnog seoskog vijeća, izvještava nas PU Pulska. P.F. je naime opljačkao sef u zgradi vijeća, te zatim ustrijelio dvije čistačice te premlatio poštara elisom za mikser. Kap koja je prelila čašu je bio čin vraćanja u zgradu i gledanja Pokemona, zbog čega je vijeće jednoglasno odlučilo da P.F. treba dobiti privremeni otkaz od 2 dana. Vijeće vodi sudski proces s policijom, pokušavajući dobiti pravo na interno rješavanje slučajeva. P.F. je umro na putu do bolnice. (Tu stavi potpis potpiši šefa i stavi sliku pikačua šef kaže da mu sin oće pikačua u novinama)


P.S. Svaka sličnost sa domaćim nam novinskim redakcijama, nimalo slučajna nikako nije! (op. Bozzo)