Junak novog doba

Navar Glibotić

16. ožujka 2005.

Junak novog doba

Roštajući sad već beskrajna blogerska prostranstva (moram biti iskren, tražio sam blog jedne cure), naletio sam na nešto što je fajn zanimljivo. Klinca kojeg sam doživio kao junaka novog doba, gromadu koja bi trebala biti dah novih generacija. A možda sam jednostavno zabrijao zbog dvije pive i neuspjeha u traženju bloga one cure iz zagrade

Roko je debeljuca iz osmog razreda Osnovne škole S.S. Kranjčevića, koji brije na neki štreberski đir. E, ali on ima malo drugačiju briju od uobičajenih štrebera, koji su poprilično introvertne osobe. Klinac je toliko ekstrovertiran da sve svoje misli, a bogami i želje, izbacuje na svom blogu, kojeg možete naći na ovoj adresi. Pri tome pokazuje kako je spreman prihvatiti činjenicu da je pomalo izopćenik, ali s jednom potrebnom notom gađenja spram svemu (jebo čovjeka koji nema gađenje spram svijetu, op.a.).

Ovaj klinac (hm, klinac? U blogu navodi da je težak oko 100 kg i da nosi broj tenisica 48? Klinac?! op.a.) zaljubljenik je u Avril Lavigne, onu sitnu kanadsku pjevačicu od metar i žilet. Prema mojem subjektivnom poimanju stvarnosti, nije baš tipični primjerak hrvatskog balavca, jer je malo jače novčano potkožen, kao i njegovi prijatelji koji bombardiraju blog s komentarima.
Za primjer jednog uobičajenog teksta koji se mere pročitati na Rokovom onlajn dnevniku uzeli smo jedno popodne: 

"Just poppin in.... Sad sam bio u kinu s Anom, Mimi, Jurom, annoying sister no.1 i annoying sister no.2, gledali smo ono Meat Tha Fuckers... Bullshit... It even outdid SpiceWorld (GO SPICE GO!)! Anyways, u kinu smo vidli M. T. (5.c) i D. Š. (6.c) (podaci poznati redakciji, no zbog Zakona o kaznenom psotupku, Zakona o medijima i Kaznenog zakona, ne želimo objaviti! In god and Sanader we trust! op.a.) kako sjede u Loooooooveseatu! OMFG! Kaj se to sad radi u petom razredu? Kod nas je u petom maksimum bio zagrljaj, i za to su te nazivali kurvom.... Ali ljubavno sjedalo - taj proizvod ljudskog nemoral! oh, the humanity!! I tako to... proširit ću to po školi, tako da se svi možemo rugat Šimetinu... oh joy! :) I to je to, nema niš novog. Spušili smo danas, in case you didnt know.... Ole. Ole."

Od kog ili od čeg su spušili, nije poznato, jer višepotpisani autor i nije neki baš najpažljiviji čitatelj, ali ako se vama da čitati, samo naprijed. Sve u svemu, to je o junaku novog doba, mladom debeljuci koji je važan, jer na mladima svijet ostaje. A ja se samo nadam da mi neće zamjeriti, jebga, 100 kila je 100 kila ...