Tko je to na teen385.com?

Božidar Alajbegović

21. svibnja 2004.

Tko je to na teen385.com?

He, he, he, he, he, he, he - bješe prva reakcija našeg Ivora kada je saznao za ovo s čime ću vas upoznati u tekstu koji upravo slijedi, a moram priznati da se ni moje reagiranje nije bitnije razlikovalo. No, da me krivo ne shvatite, smijeh je bio upućen na naš vlastiti račun, a o čemu se ustvari radi saznati možete kao i obično, jednim malim klikićem na

Da vas više ne zamajavam, radi se o tome da je sajt na kojega upravo trošite svoje impulsiće proglašen za "stranicu tjedna" i to ni manje ni više nego na "web časopisu za mlade" kojeg možete naći na adresi www.teen385.com.

Kao i svaki medij orijentiran na one na kojima, navodno, svijet ostaje, i teen385.com donosi vrlo raznolik odabir tekstova i tema namijenjenih tinejdžerskom uzrastu. Tako mlađahni jahači cyber valova u dotičnom online časopisu mogu pronaći mnoštvo štiva koje bi moglo zaokupiti njihovu pažnju - od modnih savjeta, glazbenih i filmskih novosti (ali i recenzija), do rubrike zanimljivosti (tekstovi tipa - "Snima se pornić s Beckhamom?") ili odjeljka posvećenog tehnološkim novotarijama (mobiteli i sl.). Tu je svakako i forum u kojem su naši kikići u mogućnosti razmjenjivati mišljenja o raznoraznim temama (a kako vidimo, to svesrdno i čine), a ne manjka niti nezaobilazna rubrika savjeti u kojoj od voditeljice rubrike Ivane Tepeš dobivaju odgovore na pitanja vezana uz klasične pubertetske  (prvi sex, menga, itd.) i ine probleme, a što izgleda otprilike ovako:

"Pitanje: heej, ciao Ivana....i ja imam jedno pitanje, a to je: kad idem prvi put ginekologu, jel on mora da izviniš prst gurat u vaginu, mislim ja to ne bih još htjela barem prvi put ne...možda sam čudna ali željela bih to znati... thank youuu.
Odgovor: Ginekolozi, obično, vaginalno pregledavaju žene. Ako si djevica onda analno. To je njihov posao, kao što je zubaru da ti pregleda zube. Nemaš se čega bojati i sramiti. Raspitaj se koji je ginekolog dobar i spreman razgovarati o stvarima koje te zanimaju. Nažalost, nisu svi divni i nemaju baš strpljenja. A s obzirom da je to tvoj prvi put i stvar je intimna nađi nekog normalnog. Za utjehu – kada sam ja prvi put išla kod ginekologa, barem sam 50 puta napravila krug oko ambulante prije no što sam ušla. No, poslije svega sam bila sretna i ponosna na sebe jer sam postala odgovornija prema svome tijelu i sebi
."

teen385.com u svom sadržaju ima također i tzv. spajalicu ("pronađite idealnog partnera"), a posebno je zanimljivo da svaka rubrika ima svoju različitu anketu. Također je tu i nagradna igra (nagrade - 4 para Skecherica, 2 kape i 20 CD-a), kao i newsletter.

Iako, zbog oskudnosti u vremenu, nisam u mogućnosti veću pozornost obratiti kvaliteti tekstova, moram reći da je dizajn sajta na zavidnoj razini, i sve djeluje vrlo profesionalno.

A na kraju da ne zaboravim pojasniti i smijeh iz uvoda - dragi moji Lupeži, preporuka koju dobismo od sajta namijenjenog tinejdžerskoj publici sasvim dovoljno govori o ozbiljnosti tekstova kojima naše čitateljstvo zasipamo, zar ne? No, utješimo se barem povećanjem posjeta koje će ova preporuka Lupigi, vrlo izgledno, donijeti.