Što je novoga?

Ivor Car

4. kolovoza 2003.

Što je novoga?

Nakon malene pauze "Što je novoga" je opet tu i to u svom punom sjaju, sa svim onim što inače komentiramo u ovoj novici. Dakle, tu su rezultati čak dvaju anketa, najava neoriginalne ovotjedne ankete, potom jedna pohvala i pokuda poznatim i priznatim Lupežima, te čini mi se opravdani bijes u rubrici najave, a kakav bijes i koliko njega tek čuvam za Poglavarstvo Grada Zagreba ....
Prošloga tjedna kao što znate nije bilo novice "Što je novoga", odnosno bila je tu, ali poprilično okrnjena. Stoga ovoga tjedna mora sve biti na svome mjestu, a slijedećeg tko zna (čisto sumnjam da će biti išta od nje). Dakle, mislim da ne trebam naglašavati kako je ljeto doba godišnjih odmora i bla, bla, bla. Uglavnom sasvim je normalno da se kod vas i kod nas na Lupigi i ne događa baš nešto, a to će potrajati još sigurno cijeli mjesec kolovoz. Ipak dežurne "budale" trudit će se da vas svakodnevno počaste pokojim tekstićem.
Ovo je prvi put da u jednoj novici moramo objaviti rezultate dvaju anketa. Pa krenimo prvo od one gdje vas pitamo "Da li bi ste napustili svoju državu?". Čini mi se, kako netko reče u komentarima, da su rezultati porazni, jer samo 14% vas je ustvrdilo kako nikada ne bi napustilo svoju državu. Najviše je bilo onih (25%) koji bi se ne takav potez odlučili ovisno o odredištu, a nevjerojatnih 17% je već napustilo svoju državu!?! Dakle, doista porazno, ili ipak nije?
U drugoj anketi provjeravali smo je li vam nedostaje novica "Što je novoga" i pokazalo se da vam i smeta i ne smeta i ravnodušni ste prema tome (to je onaj nekima nerazumljivi odgovor  "Ma bravo care prošle ..."). Ali evo, oni kojima je zasmetalo to što ove novice nije bilo, sada mogu uživati u njoj (stvarno mi ne ide u glavu da ima takvih, jer meni samome ona nimalo ne fali).
Ovotjedna anketa utvrđuje stanje vaših godišnjih odmora, koji se kod nas poistovjećuju sa odlaskom na more. Dakle, na pitanje "Jeste li ove godine bili na moru?", možete odgovoriti na slijedeće načine: Jesam; Nisam, uskoro ću; Nisam i neću; Pa živim na moru. Ajde da vidimo. A kako stvari stoje ova anketa bi se na netu mogla zadržati i dva tjedna, jer neki od nas tek idu na more.
A sada da obavim one neugodne zadatke. Krenimo od pohvale, gdje je sve titule odnio legendarni Bozzo, koji sebe voli nazivati udarnikom ili još bolje Alijom Sirotanovićem. Bozzo, proteklo razdoblje si bio najjači! Pokude idu, a kome drugom, doli Riječnom raku (da ima i gorih ja bih opet izabrao njega, jer najgori mi je i poručujem mu da mi ne ostavlja komentare budući da ja odoh čim ovo napišem). Što se tiče najava, apsolutno ih nema, jer kako bih imao obraza najaviti vam bilo što kada sam putopis iz Londona najavio već nekoliko puta. Bilo je govora i o novoj rubrici, koja je već sada izgubila smisao i od koje neće biti ništa, iako su pojedinci izgubili nekoliko sati svoga dragocjenog vremena (a kome to danas vrijeme nije dragocjeno?) na izradu iste. Dakle, jezik za zube i šutimo, a o Poglavarstvu Grada Zagreba neki drugi put!