Što je novoga?

Ivor Car

30. lipnja 2003.

Što je novoga?

U pet dana dvije novice iz serijala "Što je novoga"! Dakle, reklo bi se - tjedan za pamćenje. Za pamćenje je i to što će ogroman broj Lupeža dobiti pohvalu, ali samo jedan ponaosob. Što se ankete tiče tu je očekivano pobijedilo "Natjeravanje polugolih Čehinja", a zanimljivo će biti saznati koji odgovor će pobijediti u ovotjednoj anketi. Glasajte pa da vidimo
Vjerujem na sveopće iznenađenje vjernih čitatelja ove novice, "Što je novoga" dolazi točno na vrijeme, u noći s nedjelje na ponedjeljak, baš kako je i zamišljeno - da kaže što je to bilo prošlog tjedna i što će biti slijedećeg. A prošlog tjedna se baš i nije nešto događalo, barem ne nešto opipljivo, a zapravo bi valjalo pohvaliti većinu kolumnista i novinara, koji su nam u ovom tjednu, a pogotovo u njegovom drugom djelu, podarili pregršt kvalitetnih tekstova. "Pali" su i neki konstruktivni razgovori, u kojima su se razmjenjivale ideje, gledalo u budućnost uz pomoć taloga u šalicama kave, obećavalo koješta, pružale ruke u znak dogovora, pa bi Lupiga u narednih mjesec dana trebala predstaviti neke nove stvari, a samim time poskočiti još koju stepenicu prema gore, na stubištu kvalitete i ponude!
Naša prošlotjedna anketa ostat će zapamćena kao anketa koja je provela najmanje vremena na naslovnici. Naime stavljena je u srijedu, a evo u nedjelju je već istekao njen rok. Ipak u tih pet dana skupila je zavidan broj glasova, a najviše onih za "Natjeravanje polugolih Čehinja", na što sam i ja tipovao od samog početku. Dakle, to je po Lupežima hrvatski turizam. Osim Čehinja najviše interesovanja izazvalo je "Čekanje u uzavrelom autu u koloni!", "Prženje guzice na suncu!" i "Ostavljanje teško stečenog novca bezobraznom domaćinu!".
Nova anketa odnosi se na jednu od top tema ovoga tjedna (po mom sudu odmah iza one da je Tuta iz Haaga zvao Baraća pa mu usput dao na telefon Miloševića, s kojim je Tuta bio, da si malo popričaju). Riječ je dakako o Gay prideu, održanom u subotu na zagrebačkom Zrinjevcu. Gdje god ste krenuli govorilo se o tome, pa smo mi tu već dobrano ižvakanu i prožvakanu temu odlučili uključiti u našu ovotjednu anketu.
Radnik tjedna bio je, a tko drugi nego Riječni rak, koji usput dobiva i packu zbog već dugo najavljivanog putopisa iz Londona, kojeg nikako da napiše. Kako god bilo, izgleda da je RR pravi udarnik, jer evo ga već dva puta za redom pobježe s titulom radnika tjedna. S druge strane medalje je Edo maajka koji ima jedno jedino zaduženje (tu i tamo napisati neku kolumnu), a nikako ga ne odrađuje, stoga je upravo on neradnik tjedna. Kakva su vremena došla u najave se niti ne upuštam. Do slijedećeg tjedna - čuvajte se!