Startao najprofesionalniji regionalni portal u Hrvata: Prvog dana donijeli priče koje će im bivše gazde ukrasti

Ivor Car

1. travnja 2010.

Startao najprofesionalniji regionalni portal u Hrvata: Prvog dana donijeli priče koje će im bivše gazde ukrasti

Ne šalimo se, jer smo ionako previše u blatu da bi još i zbijali prvoaprilske šale. Istina je, da je danas s radom krenuo vjerojatno najprofesionalniji regionalni portal u Hrvata. Tome je tako, jer ga je pokrenulo nekoliko novinara, koji imaju nekoliko zajedničkih stvari. Naime, osim što su prekaljeni profesionalci koji znaju kako se radi posao, svi redom su nedavno dobili otkaze od uglađenih medijskih korporacija kod kojih su radili. I gle čuda, već su prvi dan donijeli dvije priče, koje će im bivše gazde, ne bojte se, ukrasti bez pardona

U posljednjih mjesec, dva, u Karlovcu je otpušteno gotovo deset novinara, bez obzira na to što ih je većina profesionalno i znalački obavljala svoj posao. Medijske korporacije u utrci za što većom zaradom, nauštrb informacije i čitatelja, odnosno „budala“ koje kupuju njihove proizvode, objeručke su prihvatile priče o recesiji i iskoristile ih kako bi se po kratkom postupku riješile ljudi. S obzirom da se ne radi o neradnicima, šokirani otkazima ubrzo su stali na noge, složili se i počeli raditi na portalu, koji će pokrivati sva relevantna zbivanja na području grada Karlovca i karlovačke županije. Iako regionalnog karaktera, na tom će se mjestu nalaziti stvari koje će itekako nadilaziti regionalno.

Nakon nekoliko tjedana pripreme, KAportal je krenuo danas u podne, a po prikazanom proričemo mu dugu i svijetlu budućnost, iako u ovoj mračnoj državi, bez sisa, guzica i inih seks skandala perspektive baš i nema. Već prvi dan rada na portalu su objavljene dvije jake priče, koje bi svoje mjesto imale i na naslovnicama najtiražnijih hrvatskih dnevnih listova. Prvo su donijeli reportažu iz od države napuštenog seoceta Komesarac, na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom, čiji su mještani sami morali razminirati svoje selo kako konačno ne bi živjeli usred minskog polja (vidi link i video prilog).

A potom je uslijedila priča koju će im već ujutro ukrasti njihovi bivši poslodavci, bez imalo pardona. Naime, ekipa KAportala doznala je da bi na proslavi pravoslavnog uskrsa u Plaškom, i to u kafiću bivše načelnice Plaškog, trebali nastupiti Žare i Goci, narodnjački duo iz Bosne i Hercegovine, koji u svom repertoaru pošteno žežu po četničkim pjesmama (vidi link). Samo jedan od njihovih maloumnih stihova glasi: „Ja sam rođen ‘đe džamije nema, muslimane mrzim od malena. Da zna kurva kakva je slanina, nikad ne bi ljubila Turčina. Oj turkinjo ‘đe su ti dimije, u četnika oko redenika. Kad podgojim Miloša i Marka, potjeraću Turke sa Osmaka“. Dakle, jasno vam je da će se svakako raditi o relevantnom medijskom faktoru u ovoj mračnoj državici.


FOTO: KAportal