Skrivanje stvarnih neuspjeha izmišljenim uspjesima

Glober

21. svibnja 2007.

Skrivanje stvarnih neuspjeha izmišljenim uspjesima

Otužni ostatci onoga što se nekada zvalo NK Dinamo Zagreb, organizirali su proslavu osvajanja otužnih ostataka onoga što se nekada zvalo nogometno prvenstvo. Parada kiča namijenjenog oku i uhu našla je svoje mjesto u mnogim medijima ovog vikenda, kada je za sitne pare Zdravko Mamić odlučio Zagrebu prirediti bljutavo jelo iz svoje kuhinje i ishvaliti svoga kolegu, Milana Bandića, na sav glas

Publici koja guta sve što pročita ili vidi na televiziji tako je servirano bljutavo jelo iz kuhinje Mamić – Bandić pod krinkom da se baš takva jela jedu u Europi i svijetu. Patetična proslava ničega, jer znamo kakvo je stanje u ostalim hrvatskim nogometnim klubovima i u nogometu općenito, ima biti i dio predizborne kampanje, pa zato Mamić na pitanje što misli o kandidaturi Milana Bandića za predsjednika SDP-a, odgovara u svom folklornom stilu - "Dinamo je svim srcem i dušom iza svoga počasnog predsjednika". Kada ova "misao" ne bi dolazila iz usta tipa koji je to izustio, čovjek bi se mogao samo nasmijati na takvu glupost.

Nije se Maminjo zadržao samo na tome već je na pitanje što bi bilo dobro za Dinamo, da Bandić pobijedi ili izgubi i hoće li pozvati navijače da glasuju za njega, odgovorio - "Nema potrebe zvati navijače da mu daju glas. Vjerujte mi - Bandić nikada ne gubi". Jasno, neki će to shvatiti, kako Bandić trenutno gubi.

Ipak, kako trenutno stvari stoje najbolje nam je da se ponadamo kako nogometna farsa neće i dalje biti kruna uspješno lažirane predstave kojom se izmišljenim uspjesima skrivaju stvarni neuspjesi društva u kojem živimo. Istovremeno jedina dobra stvar koja se momentalno vidi je činjenica da je hrvatsko nogometno prvenstvo završilo, pa će barem te vrste terora biti nešto manje. Vidjet ćemo kako će se tko pripremiti za dane koji dolaze i za sljedeće nogometno prvenstvo, kad već neki daju toliki značaj nogometu. No, otom - potom.