PRESTRAVILA DRAGHIJA: Aktivistica zbog "DICK-tature" napala šefa Europske centralne banke!

Hina/Lupiga.Com

15. travnja 2015.

PRESTRAVILA DRAGHIJA: Aktivistica zbog "DICK-tature" napala šefa Europske centralne banke!

Prosvjednica protiv politike Europske središnje banke (ECB) u srijedu je nasrnula na predsjednika ECB-a Marija Draghija, zbog čega je nakratko prekinuta njegova redovita konferencija za novinare, izvješćuje Reuters. "Okončajmo diktaturu ECB-a", vikala je prosvjednica koja je konfetima i listovima papira zasula zaprepaštenog Draghija. Još zanimljivija je bila njezina majica s natpisom "DICK-tatura", s tim da prvi dio označava muško spolovilo i igra je riječi na engleskom jeziku. Odgovornost je preuzela aktivistička skupina FEMEN, poznata po golišavim prosvjedima protiv muške "ekonomske, kulturne i ideološke okupacije".

Dok su prosvjednicu agenti sigurnosti ščepali za ruke i noge i odvukli je, ona se nasmiješila i pokazala znak pobjede. U policijskoj postaji u Frankfurtu provela je dva i pol sata, a prema policijskim izvorima radi se o 21-godišnjoj djevojci Josphine Witt iz Hamburga. Draghija je zasula letcima na kojima osuđuje aroganciju i nedemokratičnost ECB-a najavljujući: "Bojte se, dolazi još ovakvih kao što sam ja! Preuzet ćemo kontrolu nad vlastitim životima. ECB još nije platio svoj dug."

Konferencije za novinare ECB-a su, inače, obično dosadni, nezanimljivi događaji.

"Ostatak konferencije nije se mogao mjeriti s uzbudljivim prvim minutama", priopćila je investicijska banka ING, a hashtag #Draghi postao je popularan na Twitteru, što se šefovima ECB-a rijetko događa.


Aktivistica je na licu imala širok osmijeh dok su je iznosili (SCREENSHOT: Twitter)

Britanski Telegraph navodi i kako je aktivistica glumila da je novinarka za VICE News, koji je poznat po angažmanu mladih novinara. ECB je najavila da će istražiti ovaj incident.


(SCREENSHOT: Twitter)

Teško da će aktivistica Femena koja se drsko smješkala dok ju je osiguranje udaljavalo s konferencije zaista i okončati tzv. DICK-taturu Središnje banke. I u letku koji je bacila na Draghija navodi da ne očekuje da će ta institucija čuti njen glas. No, čin mlade žene isplatio se bar zbog izraza na licu šefa ECB-a i njegovih šokiranih suradnika. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina