PORUKA JANICI S MAKSIMIRA: Džabe ti medalje, džabe ti slava...!

A.B.

12. lipnja 2017.

PORUKA JANICI S MAKSIMIRA: Džabe ti medalje, džabe ti slava...!

Na Maksimiru je osvanuo grafit s porukom za Janicu Kostelić - nekada trofejnu sportašicu, a danas igračicu u timu HDZ-a. Nezadovoljstvo njenim radom, kako se dâ primijetiti, nadilazi dalmatinsku regiju, koja se najglasnije buni zbog neprovođenja Zakona o sportu.

Taj zakon bi, podsjetimo, trebao okončati vladavinu najmoćnijeg čovjeka nogometa u Hrvatskom nogometnom savezu, Zdravka Mamića, decentralizirati i demokratizirati tu organizaciju. No, zahvaljujući političkom timu za koji igra Janica Kostelić, provođenje Zakona o sportu, napisanom u doba lijevoliberalne vlade, sustavno se onemogućava već godinama, uz višegodišnje proteste navijačkih skupina

Posljednji u nizu takvih protesta prelomio se upravo na plećima državne tajnice za sport - Janice Kostelić, koja je izvrijeđana na trajektu i u bračkoj trajektnoj luci od strane desetaka navijača, od kojih je sedmorici određen pritvor. Reakcija države izazvala je i vatrene polemike oko slobode govora, odnosno razmjernosti kazne za izražavanje kritika na račun Kostelić - žene, bivše sportašice, ali prije svega - političarke. 

Maksimirski joj grafit poručuje:

"Džabe ti medalje,

Džabe ti slava,

Kad si uz HNS mafiju stala!"

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Čitatelj Lupige