Poginuo pri posjetu vlastitoj grobnici

Ivor Car

5. rujna 2002.

Poginuo pri posjetu vlastitoj grobnici

Iako protiv Lupiginog pravilnika, donosimo vam vijest koja bi se po svom karakteru mogla naći na zadnjoj stranici Jutarnjeg lista, kao loša vijest. Mirnu zajednicu sicilijanskog mjestašceta Lascarija s 3 312 stanovnika, pogodila je vijest o nesretnom događaju koji se dogodio na njihovom mjesnom groblju. Naime, Giovanni Greco svakodnevno je obilazio radove na svojoj grobnici, sve dok nije završio u njoj.

Lascari je mirno sicilijansko mjesto na 76 metara nadmorske visine, pedesetak kilometara od Palerma. U ovom mjestu sa 3 312 stanovnika, gdje je glavni događaj Festival limuna koji se organizira jednom godišnje, odjeknula je vijest o jednoj nesretnoj sudbini. Giovanni Vittorio Greco, 63-godišnji umirovljenik poslao je samog sebe, doslovce, prijevremeno u grob. Naime, Giovanni je imao jaku želju svakodnevno nadgledati svoj budući mauzolej, odnosno nadgrobni spomenik kojim je bio opčinjen, te provjeravati hoće li mu odgovarati. No, ispostavilo se kako mu je ovo bila zadnja inspekcija u životu, jer ga je prilikom nje zadesila smrt.

Kako prenose lokalni mediji, Giovanni se proteklog vikedna uputio na uobičajeni posjet gradilištu na malenom mjesnom groblju. Popevši se na ljestve kako bi se počastio boljim pogledom na vrh mauzoleja, Giovanni se okliznuo, pao i udario glavom u mramornu stubu, upavši tako u vlastitu grobnicu