POBUNIMO SE: Protiv onih koji nas sramote zaklinjući se u sveto ime Hrvatske i Bilićevih Vatrenih

Jagoda Kljaić

15. lipnja 2012.

POBUNIMO SE: Protiv onih koji nas sramote zaklinjući se u sveto ime Hrvatske i Bilićevih Vatrenih

Zviždalo se jučer u Poljskoj talijanskoj himni. Nosili su se posteri haškoga optuženika Ante Gotovine. Ustaška obilježja su svjetske agencije s pravom podsjetila na mračno doba ustaštva. Utakmica je dva puta prekidana, samo zbog hrvatskih navijača. Baklje, pirotehnika, hrvatski dim na stadionu. U samom gradu su zapalili zastavu EU. Neka se otkriju oni koji su palili, zviždali, oživljavali mrtvo ustaštvo i neka onda HNS, uz pomoć policije i sudstva, raspodijeli novčanu kaznu na sve učesnike sramotnih događanja. Ne da idu u zatvor, to bi bilo pogrešno i njima nagrada, jer bi im tako mi osiguravali smještaj, rekreaciju, hranu

'Ajmo se pobuniti. Za spas navijačkoga obraza. Kao pomoć Biliću, Mandžukiću i ekipi. Protiv onih koji nas sramote u cijelom svijetu. Zaklinjući se u sveto ime Hrvatske i Slavenovih odabranika.

UEFA bi danas trebala izreći kaznu Hrvatskom nogometnom savezu za nerede na utakmici igranoj prije pet dana, protiv Irske. Ma zašto nisu odredili da kaznu izreknu jučer popodne? Zato što su znali da treba pričekati susret s Italijom. Tek danas, pod sveukupnim „općim dojmom“, pokušat će biti objektivni i rigorozni. Kako i treba.


Glas protiv "navijača" kao pomoć Biliću i ekipi (FOTO: Yasuyuki Nagatsuka/Lupiga.Com)

Zviždalo se jučer ponosnoj talijanskoj himni. Nosili su se posteri haškoga optuženika Ante Gotovine. Ustaška obilježja su neke svjetske agencije s punim pravom podsjetila na mračno doba ustaštva u Lijepoj našoj. Utakmica s Italijom dva je puta prekidana, samo zbog hrvatskih navijača, ne zbog talijanskih. Unatoč upozorenju službenoga spikera. Baklje, pirotehnika, hrvatski dim na stadionu. U samom gradu su zapalili zastavu Europske Unije još prije početka utakmice. Kao da je zastava pobjednički gol protivničke ekipe. U Europi je sve to viđeno. Snimljeno, prokomentirano, bit će kazni. Novčanih, za HNS.


Slavljene haškog okrivljenika i ubacivanje pirotehnike na teren slike su koje su obišle svijet (FOTO: Yasuyuki Nagatsuka/Lupiga.Com)

Postoje snimke, kažu da tehnika danas sve može. S neba, zemlje i podzemlja, iz satelita, kamera, mobitela, s raznoraznih ekrana. Neka tehnika otkrije one koji su palili, zviždali, oživljavali mrtvo ustaštvo i neka onda HNS, uz pomoć policije i sudstva, raspodijeli novčanu kaznu na sve učesnike sramotnih događanja. Ne da idu u zatvor, to bi bilo pogrešno i njima nagrada, jer bi im u zatvoru mi osiguravali smještaj, rekreaciju, hranu, slobodne aktivnosti. Neka njih na slobodi, ali nakon što plate samo onoliko koliko će UEFA odrezati. Pa neka onda idu na sljedeće nogometno prvenstvo.

A mi se trebamo pobuniti protiv njih, a u korist Mandžukića i ekipe. Prije nego ekipa sama odluči prekinuti utakmicu kao znak neslaganja s navijačima koji sramote tim i državu. To bi bio gol života. 'Ajmo se, u ime svih koji bi to željeli, ispričati mi na Lupigi! Jednim klikom. Za talijansku himnu. I za europsku zastavu. I za ekipu, a protiv takozvanih navijača.

Lupiga.Com