PLEMENITI MEĐU NAMA: Dobri čovjek iz Hrastja popravlja i poklanja bicikle siromašnoj djeci

Lupiga.Com

30. lipnja 2017.

PLEMENITI MEĐU NAMA: Dobri čovjek iz Hrastja popravlja i poklanja bicikle siromašnoj djeci

Ljudi često imaju sposobnost da pozitivno iznenade i baš zato u ova (ne)vremena kada većina gleda samo sebe na takve junake treba uprijeti prstom. Takav je i akter ove priče - „dobar čovjek iz Hrastja“

Hrastje je selo nedaleko Svetog Ivana Zeline, na sjeveru Zagrebačke županije, u kojem danas živi dvjestotinjak duša, a među njima i muškarac koji se bavi popravljanjem bicikala. Želeći uljepšati odrastanje djeci koja nemaju priliku voziti bicikl on je odlučio pokloniti nekoliko ispravnih bicikala siromašnoj djeci i pokraj svoje kuće izložio nekoliko malih vozila i izvisio natpis na kojem stoji – "poklanjamo siromašnoj djeci".

O ovom ljudskom činu vrijednom svake pohvale javnost je upoznao Igor Lesar, koji je na svom Facebook profilu objavio fotografiju bicikala spremnih za vožnju koji čekaju svoje nove male vlasnike.

„Dobar čovjek iz Hrastja u Zagrebačkoj županiji (stara cesta iz Zagreba prema Varaždinu, glavna ulica na kbr. 38) popravlja te siromašnoj djeci poklanja super sređene i ispravne male bicikle! Ako netko zna neko dijete kojem treba bicikl, možete ga uputiti ili pak, još bolje, sami preuzeti i odvesti mu. Trenutno na lageru ima još samo tri dječja bicikla. Međutim, čovjek se razbolio i mora u bolnicu pa neko vrijeme više neće moći to raditi. Možda nekoga potakne da nastavi s ovakvom plemenitom akcijom“, napisao je Lesar uz fotografiju.

Bicikl
"Tražimo nekoliko bicikala malo većih od ovog na fotki za dječicu izbjeglice. Djeca su starosti 5 (x2), 6, 7 (x2) i 11 godina. Ako vam slični bicikli skupljaju prašinu u podrumu, a voljni ste djeci uljepšati ljeto, javite se." - stajalo je u nedavnom statusu Biciklopopravljaone (FOTO: Facebook/Biciklopopravljaona)

U komentarima ispod njegovog statusa već su se počeli javljati oni koji posjeduju dječja bicikla i spremni su ih darovati, no s obzirom da se „dobri čovjek iz Hrastja“ razbolio, nije u mogućnosti primiti nova bicikla. Ali i za to postoji rješenje. Preuzet će ih Biciklopopravljaona koja je baš prije nekoliko dana objavila da traži nekoliko bicikala za dječicu izbjeglice koji žive u Hrvatskoj, a stari su između pet i jedanaest godina, pozivajući ljude da poklone svoje bicikle ako im skupljaju prašinu u podrumu, a voljni su djeci uljepšati ljeto. Čini se da je upravo pokrenut novi lanac dobrote …

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Igor Lesar