OVO JE PREDSJEDNIK ZA PRIMJER: Klonirajte ovog čovjeka i distribuirajte u svaki parlament na planeti

Mladen Barbarić

20. prosinca 2013.

OVO JE PREDSJEDNIK ZA PRIMJER: Klonirajte ovog čovjeka i distribuirajte u svaki parlament na planeti

On 90 posto svoje plaće daje u dobrotvorne svrhe. Njegov hod lako se može krivo prepoznati kao dostojanstven, a on zapravo samo hoda tako polako i smireno zato što je umoran. Njegov glas i ton može se činiti odmjerenim i staloženim, no on tako priča samo zato što je umoran. Umoran od gluposti kojih se u 78 godina života naslušao do te mjere da je svima odlučio dati primjer. On je Jose Mujica, on je predsjednik prve države na planeti koja je umorna od laprdanja svega i svakoga dala istospolnim parovima pravo na sklapanje braka, a borcima protiv narkotika koji sumanuto troše novce boreći se protiv vjetrenjača ukinula posao legaliziravši marihuanu.

„Siromašni su oni koji trebaju puno. Jer oni nikada nisu zadovoljni. Živim s onim što mi treba i nisam vezan za materijalne stvar jer mi to omogućuje više vremena da se bavim stvarima koje smatram važnima. Sloboda znači imati vremena za život“, govori predsjednik Urugvaja Jose Mujica objašnjavajući u sjajnom intervjuu Al Jazeeri zašto daje 90 posto svoje predsjedničke plaće u dobrotvorne svrhe. Ne bojte se, intervju je, inače, preveden na svima nam razumljiv jezik.

Nije da mu to mnogo znači, no svojim potezima urugvajski predsjednik svojoj zemlji priskrbio je nagradu za zemlje godine po izboru The Economista. Ako Boga znate, klonirajte čovjeka, pakirajte ga i distribuirajte diljem planete.

 

 

 

 

Lupiga.Com