Odlazi Igor Štimac

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Odlazi Igor Štimac

Znate li tko je George Best? Igrač koji je igrao u 11 klubova, između ostalog i u Manchester Unitedu. Godine 1968. bio je najbolji igrač Europe i po izboru čitatelja i po izboru profesionalaca. No, imao je groznu manu da je volio cugati. Cuga ga je polako vodila u propast, no nikada mu nisu osporili nogometnu genijalnost. Govorio je da ima "divan dar", ali da s tim darom ponekad dolazi i "razorna snaga". Ovu novicu posvećujemo Igoru Štimcu koji je jučer vjerovatno napustio nogomet.
U četvrtak na treningu, Igor Štimac je osjetio jake bolove u trbušnim mišićima, te se nažalost pokazalo da je riječ o ipak nečem ozbiljnijem. U pitanju je hernija u trbušnom zidu, ozlljeda koju je Igor Štimac već imao. U pitanje vjerovatno dolazi njegova karijera.
Nepošteno bi bilo napadati bilo koga kad od nekud odlazi. Tako ni mi u ovoj novici nećemo napasti Igora Štimca, nego ćemo svu novicu posvetiti njegovu talentu.
Igor se rodio 06.09.1967. godine u Metković. Počeo je karijeru u NK Metkoviću, a nastavlja je u Hajduku gdje je po mnogima igrao najbolje. Igrao je još u FC Cadizu (Špa), Derby County (Eng) gdje je bio i kapetan, te West Ham Unitedu (Eng). Nakon toga vraća se u grad koji po nama najviše voli: Split.
Za njega kažu da je snažan i jak igrač, s snažnim osjećajem za igru glavom. Igrao za mladu reprezentaciju Jugoslavije, tzv "Čileance", zatim za Hrvatsku repku u Engleskoj i Francuskoj. Prilično ispunjena i lijepa karijera koja je zajedno s Ćirom Blaževićem u Francuskoj doživjela svoj vrhunac.
Što je nagnalo tog sportaša da mu ime odjednom počne biti izgovarano podozrivo i sa sumnjom nećemo nikada vjerovatno znati.