Nogirana umjetnost

silvach

14. ožujka 2002.

Nogirana umjetnost

Domaći dizajneri razočarani činjenicom da ukus naručitelja često nije mjerljiv kriterijima kvalitetnog dizajna, već ukusom platežne moći, izbacili su projekt nazvan UN-TRASHED. Taj projekt ustvari predstavlja izložbu svih odbijenih radova povrijeđenih dizajnera.
Sama svrha cijelog projekta je da javnost napokon vidi radove nekih od najvećih dizajnerskih kuća koje su bez ili s pravom odbijeni, ili morali biti potpuno redizajnirani.
U galeriji ULUPUH, koja se nalazi u Tkalčićevoj 14, u Zagrebu moguće ih je vidjeti i u opipljivom izdanju i punom sjaju.
Izložba se održava od 27.4. do 18.5., pon-pet od 10-13 i 17-20, a subotom od 10-13 sati. Što u biti možda i mene natjera danas do centra, u koji baš ne zalazim često, u posljednje vrijeme.
Kako je situacija u Hrvatskoj, glede problema dizajnera i njihovih radova slična kao i svugdje u svijetu, gdje novac, također, definira kretanje dobrog ukusa, no ipak u puno manjim mjerilima, odaziv dizajnera iz inozemstva i nemogućnost predstavljanja svojih radova na zagrebačkoj izložbi potaknuo je organizatore da projekt prošire i na internet. Tako je taj projekt dobio i inozemni značaj. Na njihovoj internet stranici, dakle, svi vi koji ne možete skočit do Tkalče, možete pogledati o kakvim je radovima riječ.
Još samo jedno, pohvala na ideji, a svakako i dizajnu samog web izdanja kojeg je napravio, dizajnerski studio INVENT.