NEVJEROJATNO (VIDEO): Uhićen prosvjednik u Savskoj, jer ima "krivi PTSP"

Ana Benačić

19. veljače 2015.

NEVJEROJATNO (VIDEO): Uhićen prosvjednik u Savskoj, jer ima "krivi PTSP"

"Imam PTSP od nerada", kaže transparent koji je u rukama držao u Savskoj 66 uhićeni prosvjednik. Čovjek koji se predstavio kao Marko Grahovac pojavio se na suprotnoj strani ceste od "šatoraša", uoči dolaska predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, i nakon dvadesetak minuta je uhićen zbog remećenja javnog reda i mira. Prije toga su ga verbalno napali prosvjednici i prosvjednice iz braniteljskog šatora, što je zabilježila kamera Hine. Zasmetao im je natpis "Karamarko idi doma" pa su ga pitali - "hoćeš da Kolinda to pročita, alo, jesi ti normalan?". Ispitivalo ga je li bio u ratu te mu poručile da se srami i - ode u Vukovar. Na prosvjed se odlučio, kako im je rekao, da se bori za nezaposlene mlade ljude, kojima ne preostaje drugo nego da idu u inozemstvo.

Policija je medijima potvrdila da je 30-godišnjak uhićen, ali nije elaborirala na koji je način on remetio javni red i mir, osim što je u rukama držao gaće i komad papira s ispisanom porukom. Isto tako nije jasno ni zašto je zbog remećenja javnog reda i mira priveden samo Marko Grahovac, s obzirom da se na snimljenom video materijalu jasno vidi da je nekoliko nazočnih osoba nerijetko bilo znatno glasnije i agresivnije od njega.

Okupljeni oko Grahovca, koji su prešli Savsku cestu samo kako bi se verbalno obračunali s "drskim" prosvjednikom, ponavljali su mu neprestano da ode u Vukovar, govoreći "skupit ćemo ti mi za kartu". Nije mu pomoglo ni što je mirno odgovarao kako je ovo iskazivanje nezadovoljstva zbog velike nezaposlenosti među mladima, koja danas pogađa Hrvatsku, kada svakodnevno mladi ljudi napuštaju zemlju u potrazi za bilo kakvim radnim mjestom.

Više puta je pitao "šatoraše" zašto ga napadaju, jer ništa nije ni rekao protiv branitelja, ali svejedno su mu dobacivali, u konačnici, i da je za Vrapče, misleći pri tome na Kliniku za psihijatriju u zagrebačkom Vrapču. Ubrzo je uslijedilo i uhićenje prosvjednika Grahovca. Tako je javnost nakon četiri mjeseca neprekidnog ilegalnog prosvjeda branitelja u šatoru u Savskoj ulici ponovno svjedočila nevjerojatnoj suradnji organa gonjenja i "šatoraša"

 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: YouTube/screenshot

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Neki novi klinci".