Korisno: 65 subjecta e-mailova zaraženih virusom

Ivor Car

31. ožujka 2004.

Korisno: 65 subjecta e-mailova zaraženih virusom

Ukoliko je nekome poslužila novica objavljena na Lupigi prije dva tjedna, a koja sadrži subjecte e-mailova koji sadrže virus, onda je današnja novica kao stvorena za njega. Naime, e-mail virusi su uznapredovali što se tiče subjecta te je sada njihov spektar mnogo širi, a glavna svrha je subjectom privući žrtvu da otvori mail koji nikako ne bi smjela. Imam ih ovdje točno 65

Unazad dva tjedna objavio sam novicu koja je sadržavala 27 različitih subjecta e-mailova u kojima je skriven virus koji samo čeka "klik viška" pa da vam "pojede" kompjuter. Tada sam mislio da je to to, da su se virusi smirili. No, vraga, oni su postali još gori i sofisticiraniji, barem što se tiče njihovih subjecta, stoga sam u zadnjih par dana skupio točno njih 65. Svi e-mailovi obvezno su veličine oko 40 KB.

Nova fora je pitanje postavljeno u subjectu, a koje bi trebalo privući svakog znatiželjnika da zaviri tamo gdje ne bi smio. Tako su česta zagonetna pitanja tipa, did you know that?, Does it matter?, is that your finger?. Novost je također i sve učestaliji "Re:" u subjectu koji bi trebao upućivati na to da ste već elektronskim putem komunicirali s pošiljateljem. Srećom po nas, subjecti su namijenjeni Amerima, pa su tako redom na engleskom, a čisto sumnjam da se netko do vas dopisuje koristeći slične izraze: Re: Old photos, Re: Its me, Re: my message. Treći česti pokušaj je glumljenje nečega službenog, odnosno bitnog i administrativnog, tipa: Mail Delivery (failure), Returned mail: see transcript for details, Your request was registered, Protected Mail System.

Eto, pa da dalje ne duljim, ispod ću vam predstaviti najnovijih 65 subjecta mailova koje nikada ne biste trebali otvoriti. Za kraj još samo da napomenem da obratite pažnju na adrese s kojih su takvi mailovi odaslani, vrlo su zanimljivi, pa bi baš slijedeća ovakva novica mogla biti posvećena istima.

hey
i don't think so.
Mail Delivery (failure)
Re: Message Error
did you know that?
fake?
Re: Protected Mail Request
Postcard
Re: Hi
Does it matter?
N/A
Re: Virus Sample
Re: file
Returned mail: see transcript for details
0i09u5rug08r89589gjrg
RE: APPROVED
Current Status
Re: Error
ßdo0ßi4grjj40j09gjijgpüdé
Omssvns
you?
Fwd: Warning again
warning
Re: Your document
IMPORTANT
Re: SMTP Server
private?
i wait for your comment about it.
Question
Re: Proof of concept
re:
your icq number?
is that your finger?
denied!
Re: Developement
Congratulations!
Re: Test
Qgdrr
For your information
Your request was registered
Important m$6h?3p
Re: Old photos
Re: Its me
Re: Secure delivery
Re: <5664ddff?$??§2>
Re: Bad Request
Spamed?
dear
Re: Sex pictures
solve the problem!
Your day
Shocking document
Here is it
Re: approved product
Re: my message
lol
Protected Mail System
Re: Request
Re: Question
is that your family?
Re: Extended Mail
Re: Mail Authentification
Re: Error in document
Re: Failure
is this information about you?