Negativne strane tehnološkog napretka

Ventura

24. listopada 2004.

Negativne strane tehnološkog napretka

Sadržaj stranice, koja je opisana u novici, preporučuje se kao obvezno štivo na satima genetike, pri obradi lekcija o posljedicama međusobnog parenja bliskih rođaka, a bogami i rodica. Usput, isti taj sadržaj je razlog, zašto treba ukinuti industriju digitalnih foto-aparata i popratnih uređaja (skenera, foto-printera, compact flash kartica, ...). Čitajte i sami se uvjerite

Surfam ti ja tako okolo i ne možeš oka otvorit od BB debilane (fakat su mi najjači neki likovi, naravno Ameri, koji, putem svoje jeftine ADSL veze (ovdje ide link na kritike T – coma, ili kako se to sad već zove), prate SVE MOGUĆE Big Brother šoue, po cijelom svijetu, a i šire, i to ono non-stop, ne skidaju se ljudi sa BB ... šta reći nego ultra-jadno), pa se ja obratim mom jaranu, dugogodišnjem surferu teške kategorije, da mi pošalje nešto opasno, nešto neviđeno, nešto, zbog čega ću ponovo pronaći trunku nade za budućnost Interneta, kao medija, koji će, u konačnici, unaprijediti ovu našu zastranjenu rasu.

Haman je ovaj moj jaro, veteran paralelnog elektronskog svemira, od silnog svog surfanja, malo zaboravio BSC (op.a. detaljni podaci o ovom apstraktnom jeziku, kojeg svi, od Kupe do Šar Planine razumijemo, a nitko mu imena ne zna, poznati redakciji) i umjesto linka na nešto suvislo, koherentno, mozgu ohrabrujuće, on meni uvali razlog, da se odselim negdje u najgušći amazonsku prašumu, nađem si neku rupčagu, napunim je s paprati i zauvijek se ispišem iz ove nazadne civilizacije.

Nema tu dječijih pornjaka, niti "snuff" filmova, u kojima vidimo realna ubojstva i crvljive leševe, nema "u živo" prijenosa povraćanja utrobe i izvrtanja udova, nema ama baš ništa nezakonito. Stranica je to, na kojoj ćete naći mnoštvo fotografija, koje su bile snimljene, totalno svjesno, s očitom namjerom ovjekovječivanja dirljivih, idiličnih momenata, s intimnih kućnih derneka ... Avaj, bože sačuvaj i sakloni, tri put pljunite preko ramena i kucnite u drvo, da ne nagrabusite, prije nego što nastavite dalje čitati!

Apeliram na Olympus, Canon, Pentax i druge vodeće proizvođače, ma ne samo na njih, na sve moguće tvrtke, koje dilaju foto-aparate (da Care, znamo o kome je ovdje riječ :)), da po hitnom postupku obustave proizvodnju i dalji razvoj familije digitalaca. Razlog ovakve inicijative, koja će definitivno polučiti planetarne proporcije, prilažem na dnu članka, u formi web-linka.

Zvijezda spomenutog linka je mizantropični, olinjali alkos "Cliff Yablonski" (po svemu sudeći izmišljen lik), koji nas sve mrzi, turbo-dizel nas mrzi, ma do srži mrzi nas čimpanzine najbliže rođake. Osim eksplicitnog izražavanja mržnje i prezira prema ljudskom rodu, čova bi također, da prođe kao žešći sadist, i ima cijelu stranicu svojih nazovi "podviga", koji uglavnom uključuju prebijanje, uriniranje, iživljavanje i krvničko deranje (ovo je samo u tekstualnom obliku). Bezveze zar ne? Što je to tako neobično na ovoj stranici, još jedan jado-jadni, izgubljeni, kojem pomoći nema?

Odgovor se krije u nevjerojatnoj zbirci fotografija, koje su Cliffa, navodno (vjerujte, razumjet ćete zašto) uvukle u nezaustavljivo kolo čiste, destilirane, nepatvorene mržnje. Objavljene fotografije nikako nisu fotomontaža, a za to garantira njihov neobični sadržaj. Nema teorije, da netko sjedi i smišlja takve montirane situacije, očigledno je, da autentičnost proizlazi iz nekog "dubljeg", nezemaljskog medija, s kojim možete stupiti u kontakt, jednostavnim stiskanjem lijeve tipke, vašeg plastičnog kućnog glodavca, na slijedećem nizu znakova: XOXOXOX.

Zaustavimo tehnološki napredak, ili barem tražimo polaganje "atesta" za digitalne-aparate, da ih ne može okidat, 'ko i kako hoće, i očistimo Internet od ovakvih negledljivih sadržaja.