Imena luda nalaze se svuda

miro@lupiga.com

23. siječnja 2004.

Imena luda nalaze se svuda

Švrljajući Internetom čovjek nabasa na svašta. To je kako kaže Forrest Gump velika bombonjera, a svaki put kad je otvorite nabasate na iznenađenje. U sljedećem članku pozabavit ćemo se institucijom nadimka. Nadimak je nešto o čemu više saznajete uz lagani pritisak gumba o lijevu tipku miša na lijepu hrvatsku riječ

Ukoliko ikad svratite na chat (a zasigurno svratite), odmah vam se ukazuje jedna od najljepših stvari na Internetu zvana anonimnost. Osim agenata FBI-a koji vrijedno čuvaju otadžbinu, tu vas vjerojatno nitko drugi ne poznaje. Ukoliko želite dočarati svoje fizičke atribute, svoju pripadnost ili spol, ili vam se možda jednostavno ne sviđa ime koje vam je vaša obitelj odabrala, jednostavno upišite što vam volja. Kako je čitateljstvo Lupige ipak jedna moralna okosnica društva, osobno sam se uputio na chat, kako bih otkrio koje sve nadimke preuzimaju Hrvatice i Hrvati. Pa počnimo.

Nadimke možemo podijeliti u više skupina. Prva skupina su oni očigledno željni sexa ili bar nekog oblika istog (nisam ja majkemi). U tu skupinu pripadaju nadimci: Zloćko mali (ccc, sad će striček po guzici), mogu_dugo (dok starci jednom ne polude i iskopčaju Internet), 24cm_tvrd (vrlo problematično pri npr. gužvi u tramvaju) i pobjednici ove skupine volin_lizat i bosanac_gay  koji su osim svog hobija, svatko na svoj način, otkrili i geografsku pripadnost.

Ima tu i iskrenih, kao 23 mm (džabe ulijeće na privat) ili blesavo_tvoj (ljubi ljubi, al' glavu ne gubi). Zatim su tu oni koji se jasno i glasno definiraju ne odajući sklonosti. Tu možete staviti npr. baksuz (ups, proli mi se voda po tipkovnici), baš_ja (a rekla mu je da ga voli), bogat (znanjem i duhom), napucan (sportski ili emotivno, pitanje je sad?), mustang (prijatelj od 24cm_tvrd-og) i pobjednik ove kategorije jozo_pedala. Štrudla s marmeladom od smokve onome tko odgonetne bilo što o Jozi, tipa je li on biciklist ili stalno mijenja žene.

 

Sljedeća grupa su već iskusni chateri čiji nadimci su puni enigme. Tako ovdje nalazimo anaconda (svaka sličnost sa životinjom je nezlonamjerna), anonimna (da joj dečko ne sazna), imortal (previše igrica), ice_man (previše filmova), metal_orgy (sačuvaj Bože), te pobjednici ove skupine, vjerojatno studenti druge godine filozofskog fakulteta u Zagrebu ilijada i odisej.

Moj pobjednik večeras je svakako nadimak socrates-ica. Dobro je znati da negdje postoje djevojke toliko željne znanja stare Grčke, a da im ime ipak zvuči kao da je pripadnica cheerledersica.