Po euro za spas zekana!

Mušica tusta

12. rujna 2004.

Po euro za spas zekana!

Jutros ste ustali, popili kavicu i pročitali novine, a da pritom uopće niste bili svjesni toga da o vama, upravo VAMA, ovisi život jednog zekana. Prema tvrdnjama njegovog tamničara, ukoliko na njegovom bankovnom računu 31. prosinca ne osvane milijun eura, zec Bernd bit će pripremljen a la Chanterelle, a potom smazan. O čemu se radi u ovom neobičnom slučaju saznajte
Vi, koji ste slabijeg srčeka, ili osobito skloni ovim mekanim, uhatim zvjerčicama, prestanite čitati odmah, jer inače vas čeka popriličan broj besanih noći do Božića.

Naime, neki dan mi je prijatelj mejlom poslao zabrinjavajuću vijest - na stranici www.krohm.net/bernd.htm, stanoviti C. Krohm prijeti kako će, ukoliko na svom bankovnom računu 31. prosinca 2004. ne pronađe 1 000 000 eura (slovima: milijun eura), ukusno pripremljenog ljupkog zekana Bernda večerati na Silvestrovo. Pritom ga uopće ne zanima hoće li svako ispljunuti po jedan euro ili će se jedan od nas žrtvovati i iskeširati milijunčić. Ako ne bude love, Bernd će Novu 2005. slaviti na vječnim lovištima.

Neugodnu će zadaću obaviti profesionalni mesar, kako ne bi bilo problema s kojekakvim organizacijama i borcima za prava životinja. Već je prikupljeno 32 776 eura, a okrutni C. potencijalne donatore mami slikom slađahnog Bernda, kao i obećanjem kako, u slučaju pojave traženog bankovnog salda, ne samo da neće pojesti Bernda, već će ga dati rasplodnoj farmi zečeva, gdje će mališa ostatak života provesti ševeći, kako to samo zečevi znaju i umiju. Također, 80 % uplaćene love ići će u dobrotvorne svrhe, a potvrda toga naći će se na Internetu, prvog radnog dana u 2005. godini.

Oni koji žele sudjelovati u oslobođenju Bernda, donaciju mogu izvršiti pomoću niže navedenih podataka:

C. Krohm
Account No.:28336268
Sort Code: 30-19-96
Lloyds TSB, WorldWide Service
IBAN: GB43Loyd30199628336268

Oni, pak, koji su jednostavno sadisti, mogu otići na gore navedenu stranicu, i promatrati kako brojač otkucava posljednje mjesece Berndovog života.

Ipak, nije sve tako crno. Kako svaka vjetrenjača nađe svog Don Kihota, tako se (ako znate njemački, što kod mene nije slučaj), na stranici www.olonzo.com/bernd/?start=0 možete upoznati i s gomilama ljutih aktivista, odlučnih u namjeri da prosvjedom spase Bernda od kupanja u Chanterellu i probavnim kiselinama toga prasca, C. Krohma. Doduše, neki od njih ostavljaju i prilično neozbiljne komentare, poput 'guten appetit', 'već sam zatražio pozivnicu za večeru 31-oga' ili 'sutra otimam svoju familiju, možda bude neke kinte od toga'.

Toliko od mene, a sada, ispričavam se, moram do banke. Imam nekog posla koji ne može čekati duže od 31. prosinca.