Navijački bankari

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Navijački bankari

Pod okriljem navijačkih uzbuđenja odigrala se jedna sasvim prizemna stvar-pljačka. Poučeni pozitivnim iskustvom irskih navijača koji su nogometnu gužvu u Japanu iskoristili te maznuli neku pinku, istu stvar su učinila dvojica hrvatskih navijača, ali u Zagrebu.
Možda su se dvojica hrvatskih navijača osjećali opljačkanima igrom hrvatske nogometne vrste protiv Ekvadora, pa su se odlučili od navijača pretvoriti u pljačkaše i na taj način se barem malo nekome osvetiti. Njih dvojica su se netom prije završetka utakmice između Hrvatske i Ekvadora uputili u Zagrebačku banku u zagrebačkom kvartu Ravnice. Obučeni u hrvtaske dresove s crveno bijelim kapama na glavi ušli su u spomenutu banku i s pištoljem zaprijetili zaštitaru te službenicima poslovnice. Zatečeni, što hrvatskim porazom, što okrutnim pljačkašima, službenici su pljačkašima dali zasada neutvrđenu količinu novca.
Zadovoljni plijenom i svojom izvedbom, koja je bila iznimno brza, "navijači" su se na motoru zaputili u nepoznato. Možda sada kupe kakav TV da mogu gledati slijedeće svjetsko prvenstvo u nogometu?