Maajka u Domu + nagradna igra i intervju

Ivor Car

24. rujna 2004.

Maajka u Domu + nagradna igra i intervju

Još nešto manje od deset dana dijeli nas od koncertnog vrhunca ove jeseni, barem što se domaćih nastupa tiče. Dakako, riječ je o koncertu Ede Maajke, 2. listopada, u velikoj dvorani Doma sportova za koji će Lupiga u ovoj novici podijeliti i neke karte. U nastavku saznajte kako možete doći do svoje karte, ali i pročitajte kratki intervju u kojem je Edo s Lupežima podijelio svoja očekivanja u vezi spomenutog nastupa


Mnogi su se začudili kada se pročulo da je Edo Maajka rezervirao veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova, koja je do sada bila rezervirana samo za velike domaće face, kao što su Crvena jabuka, Thompson, Parni valjak, Miroslav Škoro ili nekada za, nažalost, propali Fiju Briju. Sumnja je možda i bila opravdana, no, što se više približava zakazani datum koncerta, 2. listopad, to je sve izglednije da će Maajka napuniti dvoranu. Jedan od razloga zbog kojeg me i najneobičniji ljudi, od kojih nikada ne bih očekivao da ih zanima Edo i njegov repertoar, žicaju da im nabavim karte, je informacija da je ovo njegov posljednji samostalni koncert u Hrvatskoj do kraja godine.

Kao što je poznato većini, onih koji su s naslovnice upali na ovu novicu, predgrupa Edi i Leksaurinima bit će Defence, bend, uglavnom sastavljen od Tuzlaka. Momci izvrsno praše i bit će vrlo zanimljivo čuti ih, osim ako opet ne popiju koju previše. Dio Lupeške ekipe imao ih je priliku čuti na nedavnom festivalu Ex Yu Rocksu, gdje su u oštroj konkurenciji bili poprilično zapaženi, kao i na ovogodišnjem Edinom sarajevskom koncertu gdje su također nastupili u svojstvu predgrupe. Back up je, kao i uvijek kod Edinih nastupa, pripao MC Frenkyju. Ovaj Bijeljinac uskoro izdaje svoj prvi samostalni album, a na njega biste trebali obratiti pažnju. Siguran sam da će i Frenkoza dobiti priliku da odroka koju svoju stvar, a u tom slučaju back up pripada Edi. Ekipu će prije koncerta zagrijavati DJ Soul, jedan od osnivača, već legendarnog, FMJAM-a.

Od jučer u pretprodaji karte možete kupiti na slijedećim mjestima: ZAGREB: Croatia Records, Bogovićeva 5 - Aquarius Records, Vlaška 40, Varšavska 13 - Dancing Bear, Gundulićeva 7 - Notorius Music Shop, Ilica 1 (prolaz nebodera), - Sirius music shop, Importanne Galerija - Kingston, Radićeva 3 - Profil Megastore, Bogovićeva 7 - Koncertna agencija "Nota" - Trg P. Svačića 2, OSIJEK: Croatia Records, Trg L. Mirskog 1, RIJEKA: Croatia Records, Užarska 3. Karte u pretprodaji stoje 45 kuna, dok ćete, odlučite li se na kupovinu iste na dan koncerta i pod uvjetom da ne bude pokupovane, izdvojiti 60 kunića.

Izdajnik Lupige koji nije napisao kolumnu već godinama sve je svoje snage usredotočio na ovaj koncert. Užurbano se odrađuju intervjui za sve relevantnije domaće medije, a osim toga ovaj tjedan se počeo prikazivati njegov najnoviji spot za pjesmu Pržiii. Autori spota su Andrej Korovljev i Slaven Jekauc, a specijalne efekte potpisuje studio Vizije SFT. Za potrebe spota korištena je pretežno arhiva HRT-a iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Neke od fotografija nastalih za snimanja spota objavljujemo u ovoj novici, dok možemo najaviti kako ćete od slijedećeg tjedna spot, osim na televizijskim ekranima, moći pogledati i na Lupigi.

A sada je došla na red i spomenuta nagradna igra na kojoj dvoje čitatelja Lupige može dobiti po jednu kartu (šta ćete, siromašni smo, a Edo kaže da nema nikome džaba karti, tako da na njega ne računajte). Dakle, dugo smo smišljali pitanje želeći da bude što teže kako nitko ne bi mogao dobiti karte pa bi ih onda mi mogli u švercu prodati za stoju i ubost' gajbu pive. No, prvo da vidimo hoće li tko znati odgovor na naše nagradno pitanje, koje glasi: Tko se dotakao Ede u svojoj najnovijoj pjesmi? Eventualne odgovore šaljite na e-mail urednistvo@lupiga.com, a prvo dvoje koje na naše pitanje ponude točan odgovor nagradit ćemo sa po kartom. Ajmo …

U cijeloj ovoj gužvari uhvatili smo i Edu da nam kaže par riječi, pa čujte i počujte, što je izjavio za čitatelje Lupige nakon desetominutne svađe, koja se odvijala između njega i autora ovih redaka, a u svezi nekih sitnih zamjerki oko spota.

Lupiga - Pa dobro što očekuješ od koncerta u Domu sportova?

Edo Maajka - Evo 'vako, ja mislim da dvorana neće biti puna, nego će biti krcata. Morat ćemo otvorit' i malu dvoranu Doma sportova da svi ljudi stanu, hahahaha.

L. - De, ozbiljno!

E.M. - Ne, stvarno mislim da bi interesenti trebali požuriti sa kupovinom karata, jer imam neki osjećaj da bi karte mogle ubrzo planut'. Evo, kažu mi da je u prvih tri dana prodano već preko 2 000 karata. A nisu ni skupe, čini mi se da je cijena od 45 kuna vrlo prihvatljiva, što bi rekli, za svaki džep.

L. - Čujem da imaš problema oko klavijaturiste …

E.M. - Jest! Klavijaturista Leksaurina dobio je pos'o o kojem je čovjek sanjao i koji se ne može odbit', tako da ga je morao prihvatit' odmah. Zbog toga je sada pitanje hoće li on moći svirati na našem koncertu u Domu sportova. Mi se još uvijek nadamo da će se popeti s nama na pozornicu. U međuvremenu, možeš napisati da tražim za bend čovjeka koji se konta u semplove, u elektroniku i koji svira klavijature. Treba mi ne'ko 'ko bi mogao pomoći da dobijemo onaj hard core zvuk, ono nešto kao Prodigy. Kontaš?

L. - Što si tol'ki papak pa nisi napisao kolumnu već i ove davno napisane s Lupige daješ drugima?

E.M. - Priznam, papak sam. Jesam. Evo čim se izvučem iz ove gužve napisat ću nešto pravo dobro!

L. - Kako ti se sviđa tvoj najnoviji spot?

E.M. - Eto Pržiii se počeo vrtit'. Prve povratne informacije su odlične. Spot je stvarno odrađen maksimalno profesionalno, bez greške i ja sam vrlo zadovoljan. Po mom mišljenju ovo je moj najbolji spot do sada.

Za kraj je Edo još dodao kako misli da će to biti njegov najposjećeniji koncert u karijeri, ali unatoč  našim sugestijama nije predvidio da bi to mogao biti i njegov najbolji koncert.