Mitch, mit ili stvarnost?

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Mitch, mit ili stvarnost?

Hrvatska televizija nas je ovih dana sve redom razveselila reprizirajući seriju "Baywatch". Ako ste imali malo vremena pa ste stigli pogledati i jednu od ovih epizoda onda je ovo novica za vas. Riječ, dvije, o najgoroj seriji koja se ikad prikazivala na televiziji. Pokušavajući sačuvati zdrav razum i suspregnuti psovke koje mi se otimaju uz Mitchovo ime, darujem vam "Kritiku Mitchovog uma na plaži"..
Serija "Baywatch" emitira se od 1990-91. Hrvatska je tada prolazila kroz najgore ratne godina, a Mitch je krenuo u spašavanje svijeta. Zbrajajući običnom matematičkom logikom, od tada pa sve do današnjih dana sam je spasio oko 150 000 ljudi, mahom žena, djece i nemoćnih. Uz sve to Mitch je sa svojom ekipom sudjelovao i u socijalizaciji, zbrinjavanju i ohrabrivanju posrnulih likova u njegovim serijama. Karijeru započinje 1975. godine, u soft porno filmu "Osveta navijačice", gdje je, ni ne sumnjamo, pokazao sve svoje glumačko umijeće. Kako sam kaže, do obrata u njegovoj karijeri dolazi nakon što je pročitao knjigu za samopomoć (tako omiljene među Amerikancima) "Snaga podsvijesti" koju je napisao njegov prezimenjak Dr. Joseph Murphy Hasselhoff.
Kune se da je ta knjiga promijenila njegov način razmišljanja, čak i njegove stroge navike opijanja. Nakon toga dobiva ulogu u seriji "Knight Rider" koja nas je hvala Bogu zaobišla. Uz sve to on je i pjevač, te jedna od američkih pop ikona. Postoje oni koji ga vole (osobno ne poznajem takve) i koji tvrde da je on pravi muzički ljubavni cooler, dok oni drugi koji ga mrze (među kojima sam i ja, premda to nije toliko mržnja nego žaljenje) i koji idu tako daleko da tvrde da je David antikrist glavom. Zvijer kao takva. U linku koji vam je dodan, ponuđeni su čak i dokazi iz Biblije u čijim se citatima navedeni dokazi za vražje prisustvo u Davidovom tijelu.
U seriji on glumi Mitcha Buchanana, glavu spasitelja i idejnog vođu prsatih Amerikanki izniklih iz jeftinih erotskih časopisa i preplanulih spasitelja kockastih brada i pameti. Kuriozitet je da imaju i jednog ćelavog spasitelja, kojeg je Mitch svojom urođenom mudrošću poučio da s tupeom izgleda lošije nego ćelav, dajući tako ćelavim yenkijima nadu da će i oni nešto zbariti. Ako išta ostane iza njegove kovrčave fudbalerke, koju čak ni prosječna Hrvatica sa fendi torbom i simens mobitelom ne bi popušila. Sve u svemu serije se ipak emitira. Čak ni najvećim uspaljenicima ne preporučam da je gledaju jer izaziva osjećaj nemoći i bijesa. Ako mi se želite priključiti u borbi protiv ove serije koja prikazivanjem može izazvati puno štete na mozgovima mladih hrvatskih naraštaja pišite na adresu hrt@hrt.hr i tražite kraj.