Kud koji mili moji!

MDR

14. ožujka 2002.

Kud koji mili moji!

Ovih dana je procurila jedna sasvim usputna vijest iz sasvim usputnih izvora. Informacija kaže da INA zabranjuje upotrebu WC-a na svojim postajama. Novica je to koja govori o dvije osnovne ljudske potrebe. Jedna je potreba da jednostavne stvari učiniš što kompliciranijima, a druga ona obična potreba za obavljanjem nužde.
Normalno da je na samom početku turističke sezone najpametnije od svega onu totalnu gužvu na hrvatskim cestama, učiniti što težom turistima i domaćima i to na apsolutno svaki raspoloživ način!
Inventivnosti našeg najvećeg naftnog diva ove godine je zagazila u potpuno novo područje. U nedostatku boljih ideja, odlučili su zabraniti pristup u WC-e na svim svojim postajama. Pod izgovorom da ne posjeduju adekvatnu opremljenost po tom pitanju na kompletnoj svojoj infrastrukturi koja se bavi uslužnim djelatnostima na samim cestama, jedostavnije je bilo zabraniti pristup i u onu nekolicinu u kojoj ste u neljudskim uvijetim do sada mogli obavljati taj zadatak!
Dok turistička zajednica vrišti o ovogodišnjim rekordnim predviđanjima, meni se po glavi, momentalno vrti samo jedna misao - kako to izgleda kad one "desetke tisuća" Čeha, Mađara, Poljaka,... i ko zna kojih slučajnih nesretnika, jednostavno "stisne"?

U cijeloj priči, brijem da ruke zadovoljno trlja jedino vlasnik službe rent'a'wc, ali neka mu, meni je drago zbog čovjeka kojemu je život ionako prepun ...