KONFABULATOR: Zoran Milanović sinoć shvatio da Vladu vodi on, a ne Čačić i Linić

Ivan Kegelj

23. veljače 2012.

KONFABULATOR: Zoran Milanović sinoć shvatio da Vladu vodi on, a ne Čačić i Linić

Zoran Milanović kasno sinoć shvatio je da on zapravo vodi glavnu riječ u Vladi Republike Hrvatske, doznajemo od pouzdanih izvora iz vrha SDP-a, koji su željeli ostati anonimni. Od dana proglašenja izbornog pobjednika, naime, premijer je mislio da Vladu vode Radimir Čačić i Slavko Linić, ali jedan od njegovih najbližih suradnika sinoć mu je otkrio da premijerska funkcija zapravo podrazumijeva i vođenje države. Milanović se odmah bacio na posao, pa se već na današnjoj sjednici Vlade ponašao kao da ima sve konce državne politike u svojim rukama.

 


Zoran Milanović (photo by hkv.hr)

Do zaključka da Radimir Čačić i Slavko Linić nisu čelni ljudi Vlade Milanović je došao nakon što ga je jedan od suradnika pitao koga kani imenovati na dužnost Ministra prometa, pomorstva i infrastrukture ukoliko se ministar Zlatko Komadina uistinu povuče, kako to najavljuju mediji.

- Zoran mu je odgovorio da će o tome odlučiti Linić ili Čačić, ovisno o tome koga novinari prvog pitaju za izjavu. Suradnik mu je na to natuknuo da bi možda bilo bolje da odluku donese on, budući da je kao prvi čovjek Vlade nadređen i Liniću i Čačiću. Nakon kraćeg razmišljanja premijer je telefonom nazvao svoju savjetnicu Zrinku Bardić i pitao da li je istina da je nadređen i Liniću i Čačiću. Savjetnica mu je odgovorila potvrdno, ispričao je naš sugovornik. Nakon što se pribrao od prvotnog šoka, nastavlja izvor, "Zoran je rekao da mu je stvar otpočetka bila sumnjiva, jer su novinari neprestano od njega tražili da komentira najave koje su u javnost plasirali Čačić i Linić."

Već na današnjoj sjednici Vlade jasno se moglo vidjeti da premijer djeluje samopouzdanije. Najbolje se to moglo zaključiti iz njegove izjave o noćnom hapšenju mljekara prosvjednika, koji su zbog smanjene otkupne cijene mlijeka blokirali Slavonsku ulicu u Zagrebu.
- Hrvatsku ćemo promijeniti ako bude reda i rada, odlučno je ovu temu komentirao premijer Milanović. U SDP-u trenutno vlada zabrinutost, budući da nitko ne može pretpostaviti kako će vijest da je Milanović shvatio da obnaša najodgovorniju dužnost u Vladi primiti temperamentni dvojac Slavko Linić i Radimir Čačić.

Lupiga.Com