KONFABULATOR: Vlada ima rješenje! Litar benzina pada na devet kuna.

Ivan Kegelj

8. ožujka 2012.

KONFABULATOR: Vlada ima rješenje! Litar benzina pada na devet kuna.

Vlada Zorana Milanovića našla je načina da cijenu benzina ponovo spusti ispod takozvane psihološke granice. Za litru benzina građani će od sutra plaćati devet kuna! Premijer Milanović, doznajemo iz Banskih dvora, svojim suradnicima naložio je da iznađu rješenje za divljanje cijena benzina, po svemu sudeći ponukan anketama koje govore da njegova Vlada rapidno gubi popularnost kod građana. Rješenje je na koncu nađeno u dogovoru s Gospodarskom savjetom predsjednika Ive Josipovića, u kojem sjede najveći hrvatski gospodarstvenici.

 


Velika pobjeda predsjednikovog Savjeta za gospodarstvo

Cijena benzina na devet kuna trebala bi biti spuštena od sutra, a ako se rješenje koje je ponudio Gospodarski savjet predsjednika Josipovića pokaže učinkovitim - građani će napokon moći odahnuti. Cijena benzina u tom slučaju ostat će zacementirana na deset kuna, a ukoliko prilike dozvole bit će i dodatno snižena. Također, odluči li se Vlada na širu primjenu formule - napokon nam slijedi val pojeftinjenja.  O čemu se radi pojasnio je ministar financija Slavko Linić.
- Genijalnost ovog rješenja leži u njegovoj jednostavnosti. Moram reći i ovo: ponudio ga je stručni tim našeg najvećeg poduzetnika Ivice Todorića. Naprosto, Vlada će intervenirati u metrički sustav, pa se litar više neće sastojati od deset, nego od sedam decilitara. To će nam omogućiti i sniženje cijene naftnih derivata, pojasnio je Linić.

KONFABULATOR: Holding kreće u naplatu kopanja po gradskim kontejnerima

Ukratko rečeno, vozači će na benzinskim pumpama za deset kuna dobivati litar benzina, ali litar će sad imati sedam, a ne deset decilitara. U slučaju daljnjih poskupljenja nafte na svjetskom tržištu, cijena benzina u Hrvatskoj ostat će deset kuna, ali doći će do novih izmjena mjerne jedinice. Litar bi, naime, mogao padati na šest ili pet decilitara.

KONFABULATOR: Znanstvenici na Ugljanu otkrili mladića koji vjeruje Jutarnjem listu

KONFABULATOR: Ministrica Holy predlaže Vladi izbacivanje koze iz hrvatskog grba

Voditelj stručnog tima Agrokora Dominko Prpić, istaknuo je da ideja nipošto nije nova, odnosno da je već duže vrijeme primjenjuju u supermarketima trgovačkog lanca Konzum.
- Kad odlučimo poskupiti neki proizvod, mi odavno ne idemo na staromodno dizanje cijene, nego za istu cijenu nudimo manje pakiranje, što kranji kupci niti ne zapaze. Ukoliko se, primjerice, odlučimo na poskupljenje kave od 250 grama koja je stajala 20 kuna, mi ne dižemo cijenu na 25 kuna, nego po staroj cijeni prodajemo manje pakovanje od 200 grama, pojasnio je Prpić.


Ivica Todorić: Poslovne tajne na dobrobit građana

Izjavu smo ekskluzivno uspjeli dobiti i od Ivice Todorića, koji je istaknuo: "Vremena su vrlo ozbiljna. Svi moramo sudjelovati u izlasku iz krize sa maksimalnim doprinosom."
Vlasnik Agrokora dometnuo je da se na otkrivanje svojih poslovnih tajni radi dobrobiti svih građana odlučio jer Vladu Zorana Milanovića nitko ne voli više nego on.
- Tko bi mogao više od mene željeti da oni uspiju? Pa ako oni propadnu, ja propadam s njima, zaključio je Todorić. 

Lupiga.Com