KONFABULATOR: U Zagrebu se četiri puta ukazao Josip Broz Tito

Ivan Kegelj

7. ožujka 2012.

KONFABULATOR: U Zagrebu se četiri puta ukazao Josip Broz Tito

Nakon međugorskih ukazanja koja su od sela kraj Čitluka učinila svjetski poznatu destinaciju vjerskog turizma, slično čudo, tvrde svjedoci, događa se u Zagrebu. Za razliku od Međugorja, gdje se ukazuje i poruke mira ostavlja Blažena Djevica, u Zagrebu se redovito počeo ukazivati i poruke ostavljati kontroverzni maršal Josip Broz Tito. Dugoročne posljedice ovih ukazanja ne mogu se predvidjeti, ali sudeći prema prvim reakcijama sve sluti da bi se moglo ponoviti Međugorje. Titova ukazanja, kao i ona međugorska, privlače ogroman broj ljudi i izazivaju podijeljene reakcije: bijes, nevjericu i obožavanje.

Ukazanja Josipa Broza počela su 23 veljače ove godine, na zagrebačkoj virtualnoj adresi www.facebook.com/lupiga. Prvi put preminuli maršal ukazao se u društvu predsjednika države Ive Josipovića, njegovog prethodnika Stjepana Mesića, bivšeg premijera Ive Sanadera i njegove nasljednice Jadranke Kosor te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića
- I kažete, sve ste uspjeli sjebati, poručio je šokiranim 
vidjelicama i vidiocima prilikom svog prvog ukazanja Josip Broz Tito.

Na mjesto ukazanja pohitale su tisuće ljudi. Dok su jedni pobožno izražavali divljenje jugoslavenskom maršalu, drugi su bjesnili. Sve je podsjećalo na 24. lipanj 1981. godine, kad su nakon prvog ukazanja u Međugorje nahrupili vjernici, ali i agenti tajne jugoslavenske policije, koji su vidjelicama i vidiocima planirali izbiti Gospu iz glave. 
- Nabijem ga na ku*ac, komunjara šugava. To kaj je pobio 100.000 Hrvata, to vam ne smeta, vikao je vjernicima koji su se okupili da vide Tita stanoviti Ivan Horvat. Njegov istomišljenik, Velimir Jelić, ogorčeno je komentirao: "Dobro da vam se nije Milošević ukazao. Fuj!" Na mjestu ukazanja ubrzo se razvila žučna prepirka, koja je prijetila da će prerasti u ozbiljan obračun. 

KONFABULATOR: Mladić uhićen jer je ilegalno skinuo skladbu Ive Josipovića

KONFABULATOR: Profesor Žarko Puhovski odbio dati izjavu. Medijska scena u šoku!


Na drugo Brozovo ukazanje čekalo se sve do prošle nedjelje, kad se maršal ponovo ukazao na istoj adresi. Ovaj put cinično se osvrnuo na uznapredovalu ekonomsku krizu u Hrvatskoj i sve veći broj otkaza.
- I kažete, sad ima i banana za kupiti? Neka, neka, dobre su banane, poručio je Broz okupljenima. Ukazanje nije prošlo nezapaženo. Ovaj put na njega se osvrnuo i Kaptol.

Kardinal Josip Bozanić na večernjoj misi u zagrebačkoj katedrali pozvao je okupljene da ne nasjedaju lažnim prorocima i ukazanjima. Bivši gardist Josipa Broza Tita, predsjednik ivo Josipović zbog uznapredovalog konjuktivitisa nije davao javne izjave, ali putem svog facebook profila poručio je da će, nastavi li Broz sa ukazanjima, na njegove fotografije biti primijenjen Zakon o zaštiti autorskih prava.

KONFABULATOR: Ministrica Holy predlaže Vladi izbacivanje koze iz hrvatskog grba

KONFABULATOR: Znanstvenici na Ugljanu otkrili mladića koji vjeruje Jutarnjem listu

Fenomen ukazanja Josipa Broza Tita kulminirao je jučer u popodnevnim satima, kad je maršal poslao novu poruku, kojom se pomirljivim tonovima očito referirao na prijetnju upućenu mu s Pantovčaka.
- Kažete, hapse zbog muzike? Neka, neka, mora se malo hapsiti, poručio je Broz.

Nedugo zatim opet se oglasio Pantovčak, ali ovaj put predsjednik Josipović izrazio je zadovoljstvo porukom s mjesta ukazanja.
- Svi razumni se slažu da nitko ne može neovlašteno distribuirati tuđe autorske radove. Nadam se da je nakon Titove poruke ova činjenica razumljiva i malobrojnima koji podržavaju pirateriju, rekao je Josipović.

Od popodnevnog ukazanja nije prošlo niti šest sati, a Josip Broz ponovo se ukazao, ovaj put predlažući Vladi Republike Hrvatske rješenje za kontinuirani rast cijene benzina, koji iz nedjelje u nedjeljju srozava životni standard hrvatskih građana.
- I kažete, poskupio benzin? A zašto se bogati ne dogovorite s nesvrstanima, predložio je na mjestu ukazanja.

Prijedlog je izazvao oduševljenje vjernika, koji se iz dana u dan u sve većem broju okupljaju na adresi ukazanja, s nadom da će i sami svjedočiti čudu. U večernjim satima stigli su i pripadnici obavještajne zajednice te su se stali raspitivati o vlasnicima 
adrese na kojoj se nenadano pojavljuje Josip Broz. Među njima je viđen i bivši obavještajac, danas saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić, koji je fotografirao mjesto ukazanja i objavio ga na svom facebook profilu. Vjeruje se da je Brkić to učinio kako bi falsifikatom narušio vjerodostojnost Brozovih ukazanja, jer kakav bi to bio maršal Tito koji bi se ukazivao na facebook profilu Milijana Brkića. 

KONFABULATOR: Holding kreće u naplatu kopanja po gradskim kontejnerima

Na izvornoj adresi ukazanja, međutim, posjetitelji svakodnevno 
željno iščekuju nove Brozove poruka, što izaziva uzbunu i nemir čak i među dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske. Predsjednik Vlade Zoran Milanović zbog ovog neobičnog fenomena najavio je izvanrednu sjednicu Vlade, dok je ministar financija Slavko Linić ustvrdio da Vlada razmišlja o uvođenju poreza na buduća ukazanja.     

Lupiga.Com