Isplivao jedan dobar HR blog

Ivor Car

14. srpnja 2004.

Isplivao jedan dobar HR blog

U moru svakojakih blogova na površinu je isplivao i jedan koji ništa ne valja. Ma šalim se, riječ je o blogu osobe koju na Lupigi poznajete pod pseudonimom koji u uvodu nećemo otkriti, nego ćemo radi čitanosti to učiniti tek pod opširnije. Riječ je o sasvim ozbiljnom blogu čiji autor ne piše: Nakon što sam sinoć do kasno gledao TV, jutros sam se probudio s bolovima u glavi i želudcu
Zbilja postoji more blogova, sumnjam da to više itko može pratiti, pa stoga ne mogu stopostotno reći kako je blog koji danas predstavljam među top 10 HR blogova. Riječ je o nedavno pokrenutom projektu kojeg možete pronaći na adresi http://knjigoljub.blog.hr. Sada kada ste u imenu bloga pročitali knjig…, a znajući kako je to maslo jednog od Lupeža nije teško zbrojiti dva i dva - riječ je o Bozzi.

Njegov blog je isključivo i samo isključivo posvećen književnosti, na što upućuje i samo ime bloga, što će reći kako to nije jedan od onih tipičnih blogova na kojima autor svakodnevno piše "Nakon što sam sinoć do kasno gledao TV, jutros sam se probudio s bolovima u glavi i želudcu i pročitao SMS od svoje djevojke X, zbog čega sam odmah morao srati. Onda sam oprao zube i za doručak pojeo tri jaja, i to na oko, nakon čega sam namazao pekmeza na crni kruh sa sjemenkama suncokreta. Onda sam, prije posla na kojem me svi maltretiraju, obukao najljepšu košulju i otišao na fakultet, gdje sam sa škvadrom sjeo na kavu …". Dakle, to nije to.

Bozzin blog je mjesto gdje će on pohraniti sve ono što je godinama "nakamario" na Lupigi i gdje će dodavati novi sadržaj koji ili širem Lupiginom čitateljstvu nije pretjerano zanimljiv ili se na Lupigi ne može objaviti uslijed tehničkih okova koje nam je naš vrijedni webmaster zadao i iz kojih nas već dvije godine ne pušta. Bit će tu (već i jeste) gomila predstavljanja, najava novih izdanja i promocija, intervjua s autorima, urednicima, prevoditeljima, književne vijesti iz drugih medija, ma sve što može poželjeti onaj kojemu je knjiga draga.

Ne znači to da će Bozzo napustiti Lupigu, naprotiv, on je odlučio biti još aktivniji i agilniji, a Lupiga je u http://knjigoljub.blog.hr dobila svojevrsno podružnicu i backup, kao Grupa TNT u Los Angelesu gdje uvijek spremno čekaju braća Rock, Veliki Cezar s životinjama … Sada kada sam vas o svemu opširno izvijestio ostavljam vas da i sami vidite o čemu se tu radi …