IMA 200 KILOGRAMA I OBILJE NACISTIČKIH TETOVAŽA: Svijet iz perspektive netipičnog ratnog invalida

Mladen Barbarić

18. siječnja 2011.

IMA 200 KILOGRAMA I OBILJE NACISTIČKIH TETOVAŽA: Svijet iz perspektive netipičnog ratnog invalida

O Srećku možete misliti apsolutno svašta. Možete ga gledati kao ubojicu ili lažova. Možete ga držati prevarantom i ratnim profiterom. Ustašom, ridikulom, nacistom, simpatičnim debeljkom ili kolateralnom žrtvom ovdašnjih ratova ... Uistinu, Srećko može biti što god poželite nakon što pogledate izvrsni dokumentarac koji potpisuje karlovački režiser Dario Lonjak. Mogli ste ga vidjeti prije nepune dvije godine na ZagrebDoxu, međutim nedavno ga je autor objavio i na internetu te ga sada sa zadovoljstvom prikazujemo na Lupigi

Srećko će vam predstaviti svoj pogled na svijet iz perspektive netipičnog ratnog invalida od 200 kilograma, s naci tetovažama i vječnim osmjehom na licu.

Dario Lonjak rođen je 1987. godine u Karlovcu, gdje završava osnovnu školu i Opću gimnaziju. Od 2001. godine član je Kinokluba Karlovac, u čijoj produkciji radi nekolicinu kraćih filmova (uglavnom igranih te videospotova), od kojih neki dobivaju nagrade na domaćim i inozemnim festivalima. Nakon završetka srednje škole, 2006. godine, upisuje Akademiju dramske umjetnosti. Radio je kao asistent režije na dugometražnom filmu Branka Schmidta, kratkom filmu Kristijana Milića, projektu Dubravka Merlića itd. Trenutačno studira na 5. godini filmske i televizijske režije te priprema diplomski film.


Lupiga.Com