If you can read this ...

Ivor Car

21. travnja 2004.

If you can read this ...

Što je sad ovdje neobično i zbog čega je sad opet ovaj izmislio novu novicu, misao je koja će vjerojatno proći kroz glavu prosječnog čitatelja Lupige. Stvarno, ništa posebno. Tip se vozi na motoru jednim od mnogobrojnih američkih autoputova. Ljeto je, vrućina. Oko njega pokoji automobil. Stvarno, ništa posebno, osim duhovite poruke na tipovoj majici

Zbilja ne znam tko je autor ove fotografije koju sam dobio jednim šaljivim mailom, a ne znam ni tko je fotografirani motorist. Na pamet mi pada samo kako je i autor također motorista, jer očito da nije fotografirano kroz vjetrobransko staklo automobila.

Zapravo takvi i slični detalji nisu ni bitni, ni zanimljivi, jer ovo je tu samo zbog "fore" na majici. Nešto slično već smo vidjeli na automobilima koji na svome zadnjem dijelu imaju naljepnicu na kojoj piše otprilike: "Ukoliko ovo možete pročitati, znači da ste opasno preblizu!".

No, ovdje je riječ o ne tako ofucanoj fori, koja nema veze sa razmakom u prometu, već s obveznim "dodatkom" svakog pravog motoriste. Za sve slabovidnije evo i teksta s majice:

"IF YOU CAN

READ THIS

THE BITCH

FELL OFF!"