Hrvatska-Bugarska 0:0

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Hrvatska-Bugarska 0:0

Rijeka je danas ugostila nogometaše Hrvatske i Bugarske. Poslovica koja kaže kako na prijateljskim utakmicama pada najvise golova, ovaj put se nije pokazala točnom. Ovo je bila naša prva utakmica s Bugarima uopće, ako ne računamo onu iz doba NDH, koju smo dobili više nego uvjerljivo, rezultatom 6:0. No, uskoro nas čekaju još dvije tekme s istim protivnikom, a one neće biti prijatljske nego će odlučivati o plasmanu na Europsko prvenstvo u Portugalu. Biti će teško jer su Bugari pokazali kako su jaka i stabilna momčad i zasigurno će nam zadati mnogo problema. Od ostalih prijateljskih utakmica koje su igrane danas, izdvajam:
Rijeka je danas ugostila nogometaše Hrvatske i Bugarske. Poslovica koja kaže kako na prijateljskim utakmicama pada najvise golova, ovaj put se nije pokazala točnom. U jednoj gotovo negledljivoj utakmici rezultat je bio «miroljubljiv», 0:0.
Ovo je bila naša prva utakmica s Bugarima uopće, ako ne računamo onu iz doba NDH, koju smo dobili više nego uvjerljivo, rezultatom 6:0. No, uskoro nas čekaju još dvije tekme s istim protivnikom, a one neće biti prijatljske nego će odlučivati o plasmanu na Europsko prvenstvo u Portugalu. Biti će teško jer su Bugari pokazali kako su jaka i stabilna momčad i zasigurno će nam zadati mnogo problema.
Ovo je ujedno i druga utakmica naše reprezentacije koja je završila najnepopularnijim rezultatom, od kada je vodi Mirko Jozić. Prva je bila onaj bod protiv Škota u prošlim kvalifikacijama.
Hrvatska je bila oslabljena za nekoliko klasnih igrača (Bokšić, Tomislav Marić, Tudor, Niko Kovač i da ne bi bilo da sam namjerno izostavio-Šuker), pa je prilika pružena nekim novim igračima (Olić i Šimunić). Na većini naših igrača primjetila se fizička nepripremljenost i nedostatak forme koja se najviše primjetila kod Balabana. On je na svom domaćem stadionu nekoliko puta glasno izviždan. Izgleda da je već zaboravljeno kako je on najviše zaslužan za plasman u Japan i Koreju.


Stadion: Kantrida
Gledatelja:7.500
Teren: katastrofa užasan, k'o u sedmoj ligi
HRVATSKA: Pletikosa (Butina 46), Tomas (Šimunić 70), Jarni (Šerić
73), Kovač, Štimac (Soldo 46), Šimić, Stanić (Vugrinec 46),
Prosinečki (Rapaić 46), Vlaović (Balaban 45), Živković, Olić.

BUGARSKA: Zdravkov (G. Petkov 46), Kišišev, Pažin (Markov 60),
Kirilov, I. Petkov, S. Petrov, M. Petkov (Janković 60), Peev,
Berbatov (Mančev 46), Balakov, M. Petrov.

Udarci na gol: 6:9
Udarci u okvir gola: 4:3
Korneri: 7:6
Zaleđa: 5:1
Prekršaji: 16:11
Žuti kartoni: 2:0
Crveni kartoni: 0:0

Od ostalih prijateljskih utakmica koje su igrane danas, izdvajam:
Francuska-Rumunjska 2:1 (Vieira 2, Petit 27; Ganea 89)
Španjolska- Portugal 1:1 (Morientes 41; J.Costa 29)
Njemačka-Izrael 7:1 (previše ih je dalo golove da bih ih ja sad nabrajao, pa čak i Bierhof)
Belgija-Norveška 1:0 (Tanghea 82)
Italija-SAD 1:0 (Del Piero 62)
Wales-Argentina 1:1 (Bellamy 34; Cruz 62)
Nizozemska-Engleska 1:1 (Kluivert 26; Vassell 61)