Evo kako stoje stvari u HNL 1

Ivan Kegelj

14. ožujka 2002.

Evo kako stoje stvari u HNL 1

Budući da je Lijeni vuk out of city i budući da nitko ne piše nikakve novice o športu, a bogami ni o sportu, na sebe preuzimam zadatak objaviti nekoliko tužnih, kao i nekoliko sretnih vijesti iz hrvatskog nogometa.
Budući da je Lijeni vuk out of city i budući da nitko ne piše nikakve novice o športu a bogami ni o sportu, na sebe preuzimam zadatak objaviti nekoliko  tužnih i nekoliko sretnih vijesti iz hrvatskog nogometa.
Tužnu šaljem na jug Hrvatske, odredište Spalato. Možda je dovoljno reći gori lampa nasred Vinkovaca..., ali ako netko nije uhvatio poantu pobliža informacija glasi Cibalija nalampala Ajduka visokim rezultatom 4 - 1. Istina bog Ajduk je utakmicu završio s dva igrača manje zahvaljujući mesarskim startovima Miše i Pirića. Kako sam siguran da se ljubitelji bile boje neće složiti s tezom o mesarstvu ovdje podvlačim da će svaki pošteni Dalmatinac reći da je Miše nezasluženo dobio rdeči karton.
Sretna vijest ostaje u Zagabriji, a njeni sponzori prezivaju se Olić, Kranjčar i Mitu. Dinamo, kažu maštovita sportska pera, nadigrao svog jučerašnjeg protivnika Zadra rezultatom tri naprama ena, oliti brojkama 3 - 1.
Što se tiče ostalih rezultata Šibenik je zabio jedan, a Varteks tri što hoće reć poraz Šibenika od 1 - 3. Razlog Šibenikovog debakla otkrile su najveće novine u Hrvata - Vijesnik, pa sve uobličile u naslov "Podbacio Paolo Matas". Na vješala s njim! Pretpostavljate, tužna vijest ostaje u Šibeniku, a sretna gre u Varaždin.
Kamen Ingrad namučio Zagreb, aktualnog prvaka u nas, ali ovo uzmite s rezervom jer će se naći mnogi Hrvati koji će tvrditi da je bilo obrnuto, odnosno da su ovi namučili ove. Uglavnom, ostalo je neriješeno 1 - 1. Slaven Belupo tuka Pomorac 2 - 1.
Tablica koja oće reć ko je najbolji ćerač okrugle lopte u našoj dimenziji glasi
Dinamo     13
Cibalija     11
Hajduk      10
Varteks       9
Zagreb        8
K.Ingrad      7
Rijeka         6
S. Belupo    6
Šibenik       4
Pomorac     2
Zadar          2
Osijek         1