CRTEŽI VELIKOG MEŠTRA: Alem Ćurin daruje naše donatore i donatorice

I.K.

17. siječnja 2018.

CRTEŽI VELIKOG MEŠTRA: Alem Ćurin daruje naše donatore i donatorice

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

Dragi naši, napokon smo stigli pa gotovo do samog kraja. U zadnja dva dana naše crowdfunding kampanje ući ćemo sa specijalnim i originalnim poklonom za naše donatore i donatorice na Indiegogo platformi. U pitanju su originalne ilustracije Alema Ćurina, koji nas svojim radovima razgaljuje od 1993. godine, kad je započeo suradnju s legendarnim splitskim tjednikom Feral Tribuneom, da bi to nastavio činiti do današnjih dana, ilustrirajući naslovne stranice tjednika Novosti.

Alem Ćurin
"Welter brani Zagreb" (ILUSTRACIJA: Alem Ćurin)

Za potrebe velikog finala naše crowdfunding kampanje Ćurin nam je poklonio tri rada na B3 formatu: „Haso i Vaso“, „Welter brani Zagreb“ te „Lipa Mill“. Sva tri ova rada svojedobno su objavljena na naslovnici tjednika Novosti. Dakako, u pitanju su originalni radovi, s potpisom autora. 

Govoreći o autoru, recimo da je riječ o zaista osebujnom i multitalentiranom umjetniku, koji se u dosadašnjoj karijeri upisao u redove strip-autora, slikara, skulptora, ilustratora, grafičkih dizajnera i - pisaca. Zanimljivosti radi, spomenut ćemo da je Ćurin u Parizu imao priliku drugovati s Danilom Kišom, jednim od najvećih pisaca na našim prostorima. 

Nenametljiv kakav jest, Ćurin je dugo godina bio tihi suputnik, "ratni" i "radni" drug splitskih satiričara, novinara i pisaca okupljenih u okrilju Ferala, da bi u posljednjih nekoliko godina na široj javnoj sceni bio prepoznat kao jedan od ljudi koji su Feralu dali poseban pečat, kao autor čiji radovi itekako funkcioniraju i izvan okvira novinskih naslovnica. Na Sajmu knjiga u Puli i festivalu Fališ u Šibeniku izložbe Alema Ćurina bile su apsolutni hit, a njegovi radovi tako su došli i do publike koja nije imala sreću pratiti njegov rad u Feralu i Novostima

Alem Ćurin
"Haso i Vaso" (FOTO: Alem Ćurin)

Apsolutna nam je, dakle, čast predstaviti Ćurinove radove namijenjene donatorima i donatoricama našeg portala koji će nas „pogurati“ s prikladnim iznosom na Indiegogo platformi. Alem Ćurin čovjek je koji svojim prisustvom zna oplemeniti svaku priču. Sretni smo što je u našem portalu prepoznao nešto što vrijedi podržati. Velikom meštru zahvaljujemo, a Vama se toplo preporučujemo za donaciju kojom osvajate jedan od tri ponuđena Ćurinova rada.

Lupiga.Com

Naslovna ilustracija: Alem Ćurin

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.