Arnie korak do guvernera

Ivor Car

28. kolovoza 2003.

Arnie korak do guvernera

Vjerujem kako većina vas zna da je glavni glumac trenutno najvećeg filmskog hita (Terminator 3), nitko drugi nego Arnold Schwarzenegger. Isto tako vjerujem da znate kako se Arnie kandidirao za guvernera Kalifornije. Mislite li kako je to šuplja priča i nemoguća misija - gadno se varate, jer čini se da će Conan u toj borbi razbiti konkurenciju!

Nakon što je Terminator 3 s Arniem i Kristanna-om Loken poharao američka kina na red su došla i hrvatska kina, a ipak na Lupigi još uvijek nemamo recenziju tog filma, bez obzira što se jedan od Lupeža ugurao na novinarsku premijeru, ali to je jedan od ljenijih Lupeža pa tako zapravo i nisam siguran da ćemo ikada vidjeti recenziju Terminatora.

No, vratimo se mi Arnoldu. Većina hrvatske javnosti drži kako je njegova kandidatura za guvernera Kalifornije, po mom sudu najboljeg akcijskog glumca ikada, nemoguća misija. Smatra se kako je to luđački pokušaj dobrano ostarjelog i prebogatog snagatora koji nema pametnijeg posla i načina za trošenje novca ili kako je to samo jedan od mnogobrojnih holivudskih marketinških trikova. Kako takve stvari baš i nisu na mjestu svjedoči nam posljednje ispitivanje javnog mnijenja o izborima za guvernera Kalifornije. Naime, to ispitivanje pokazalo je kako rođeni Austrijanac ima uvjerljivu prednost nad svojom konkurencijom.

Kako stvari trenutno stoje 45 posto birača svoj glas bi dalo republikanskom "Terminatoru" kojem je glavna zapreka demokrata Bustamante kojega prema istom ispitivanju podržava 35 posto birača. Ipak  stav javnosti se mijenja i često se ponavlja ona "tko bi gori ...", dovoljan je jedan mali kiks i da sav napor republikanaca za ustoličenjem svoga igrača na mjesto guvernera u najpoželjnijoj američkoj saveznoj državi, bude uzaludan. U svakom slučaju postane li Arnie guverner svakako će to biti najnabildaniji guverner ikada. Posjetite ga i priključite se njegovoj kampanji na www.schwarzenegger.com