Antislobodanovi prosvjedi u Srbiji

Navar Glibotić

17. ožujka 2006.

Antislobodanovi prosvjedi u Srbiji

Ne, nismo završili sa Slobom, kasapin je nepresušno vrelo novica na ovoj stranici. Bez obzira što je to nekima veliki bed. Ali tko im je kriv. Beograd je na smrt monstruma reagirao mnogo manje kršćanski od Ante Gotovine i njegovih kompanjona u Scheveningenu, i zato im dižemo kapu. Srbija je pokazala da ne želi da joj se opet dogodi Slobo, a na koji način, doznat ćete ukoliko stisnete

Veliki dio Beograda reagirao je na Slobinu smrt mnogo nekršćanskije od Ante Gotovine i Tute. Naime, srpskom metropolom kruži SMS kojim se pozivaju ljudi na sutrašnji prosvjed protiv Miloševićeve politike vođene posljednjih dvadesetak godina. "Hvala ti za sve obmane. Proljeće tri dana prije roka. Dođite da poželimo da nam se Milošević više ne ponovi. Znak raspoznavanja - balon. Proslijedi dalje".
 
I u beogradskoj "Politici" objavljena je anti-čitulja, kojom je izražena sva jeza za onih 15 godina što je balkanski kasapin ordinirao na ovim prostorima. "Hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile tisuće, za strah i neizvjesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove koje si, ne pitajući nas, u naše ime vodio, za sav teret koji si nam na pleća natovario. Pamtimo tenkove na ulicama Beograda i krv na njegovim pločnicima. Pamtimo Vukovar. Pamtimo Dubrovnik. Pamtimo Knin i Krajinu. Pamtimo Sarajevo. Pamtimo Srebrenicu. Pamtimo bombardiranje. Pamtimo Kosovo. Tek ćemo ga pamtiti. I sanjati. Sjećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbjeglica. Sjećamo se svojih uništenih života. Nada, Srećko, Živko, Sloboda i Vesela.".

Antičitulju su napravili i srpski umjetnici i intelektualci, jalni zbog svog zla koje je Slobo nanio Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, ali i Srbiji. "1987. – 2000.: Neka počivaju u miru svi koji su stradali zbog politike koja je vođena u Srbiji".