6. Valkana beach festival

Vuk

14. ožujka 2002.

6. Valkana beach festival

Organizatori ovog velikog happeninga, TCM Production, odlučili su da ovogodišnji, šesti zaredom Valkana beach festival bude najjači i najkvalitetniji elektronski spektakl u ovom dijelu Europe. Da li će to tako i biti vidjet ćemo 9. i 10. kolovoza na četiri pozornice; Techno, Progressive, House i Chill out zonama, sve uz uvodni party te nekoliko after party-a na više lokacija

Više od mjesec dana prije ovog događaja na MTV-u se vrte spotovi koji predstavljaju Pulu, najavljuju ovaj festival na sportskom aerodromu u Medulinu, po gradu se vrte knjižice (navikli smo na flyere), priča se kako je to dobro za obalu pa smo stoga i mi ovako rano odlučili kratko najaviti ovaj događaj.
Dakle, ovaj festival koji se održava od 1997. okuplja ljubitelje moderne elektronske glazbe i tijekom ovih nekolio godina stvorena je veza s publikom koja tako svake godine zajamči uspjeh. Pula je tako postala središte jednog jakog electro susreta. Ove godine suorganizator je MTV Networks Europe koji na ovaj način promovira Hrvatsku uvodnim spotovima, a snimat će cijeli festival koji će isto tako prikazivati u svom programu po cijeloj Europi. Organizatorskom dijelu su se pridružili i Stereo studio, Perfection (Zg), Omegaritam (St), Taotech i Recykled Loops (Ljubljana), Mercadia (Osijek), Kid stuff i Balance (Pula). Generalni sponzor je Lewi's, a tu je mnoštvo zlatnih, srebrenih i svakakvih sponzora. Uvodni party održati će se u staroj tvrđavi Fort Bourgignon, a od navedene četiri pozornice najviše će se razlikovati Chill out zona koja će osim nešto drugačije muzike (breakbeat, drum and base, garage, reggae) ponuditi live preformanse, modnu reviju i sjedeća mjesta.
Muziku će vrtiti dosta poznatih imena u electro svijetu od kojih valja istaknuti imena Stacey Pullen & Kenny Larkin, Umek, Sven Vath, Seb Fontaine, Timo Maas, Darren Emerson, Claudio Coccoluto, Ian Pooley, Paolo Barbato...... i još masa njih.
Karte za festival koje uključuju oba festivalska dana s afterima u pretprodaji koštat će 300 kn, a mogu se nabaviti u svim Lewis shopovima u Hrvatskoj, B i H, te Sloveniji. Karte na ulazu koštat će 200 kn za jedan dan, a 300 za kn za oba dana bez uključenih aftera, za koje će se karta moći kupiti posebno.