Javno sranje

Javno sranje

ritn by: Edo Maajka
15. 03. 2004.

Ima ona fora s kojom Đuro otvara kućne čarolije:" Sigurno vam se desilo...", tako ću i ja započeti ovu kolumnu.
Sigurno vam se barem jednom prisralo u gradu. To je jedan od najgorih bedova. U stanu je najslađe, to svi znamo. Komocija, mir, tvoj teren pa lakše ide, ali šta ako te hapi negdje vani, kad si u gradu?!
Ja sam isprobo nekoliko lokacija jer me je opasno ufatilo nekoliko puta zadnjih godinu dana. Možeš ili riskirati, pa trpiti do kuće, ili uletiti negdje u hod-za, pa šta bude da bude. Evo mjesta koja treba koristiti u takvom slučaju. Možemo nazvati to i Edin vodič kroz zahode.

Idemo od najgorih. Javni WC na trgu. Ufati te na Ilici, bed ti uletit u one birceve tamo oko trga i sjetiš se javnog WC-a. Uletio sam glavom bez obzira, nekoliko kabina sve gora od gore. Skoljke su užas, prljavo, loše, srećom ima papira. Paziš da ne dodirneš onu dasku po kojoj je ziher rigalo moooore ljudi. Gotovo za dvije minute- rekord. Žuriš doma da se otkuhaš u vreloj kupki jer ti se gadi kad se sjetiš gdje si se istovario. Ocjena: nemojte, radije riskirajte do kuće.

Importane, ona kuglana, pa onaj WC ispred kojega tete naplačuju. Ista stvar, utiš-le kad ono sve čisto, fino i lijepo. Prosereš i onda skužiš da možeš vidjet u kabine do tebe jer su otvori izmedju kabina preširoki. Bed, sere ti se a ne možeš, neugodno ti je, prokleta tišina sve se čuje i vidi. Trudiš se da to izvedeš što tiše. Čuješ tipa do tebe kako roka bez beda pa se ohrabriš. Kad završiš onda brzo izletiš jer ti bed da ne izađe i tip koji je kakio u kabini do tebe. Šta bi mu reko? Fino si ga rokno hahaha. Najneugodnije sranje u životu, definitivno. Daj zamisli, vidio sam mu noge kako ih podiže prema gore dok istiskuje neman. Ocjena: 1- radi neugodnosti.

Onaj VIP- ov centar, net klub na Cvjetnom, ma onaj di bogataši piju kafice kad je špica. Poučen na primjeru javnog WC-a na trgu, drugi put sa Ilice uletim u taj lokal. Bakica naplačuje, mora da je OK. Ima papira, uredno je, sve po pe-esu. Taman da počneš, čuješ trebe u ženskom WC-u, skontaš da vas dijeli tanki zidić koji je otvoren gore. Da hračnem preko zida hračno bi u ženski WC. Čujem šminkerice kako spikaju i krenem, boli me ..rac. Jesam li Bosanac ili nisam. Zvukovi zanimljivih tonaliteta, one se smijulje, a ja još više kad sam čuo njih, onako naglas umirem od smijeha i puštam zvukove tipične za zdravu stolicu. HAHAHA. Koji gušt, prdiš snobicama pod nos, umiro sam od smijeha. Ponosno sam izašo, Zagreb je moj, dan je prekrasan.
Ocjena:3, satisfakcija: beskonačno.

Centar Kaptol. Ja miline, komfor, privatnost, čisto ali nigdje nema taroguza. Srećom imam maramice, pa je sve u dure. Bez traume, bez beda, nazalost bez papira. Ne zelim razmišljati o tome šta bi bilo da nisam ponio palomice.
Ocjena: 4

Mekdonalds. Sve čisto, uredno, debeli zidovi, možeš se ogledat na pločicama. Papira u izobilju, onaj fini, mehki, melem za pak. Ocjena: 5, savjet: ponesi neko štivo jer je fakat komotno.
Dobro je kakiti u tim većim restoranima općenito, hotel Dubrovnik je recimo fajn. Izbjegavajte manje lokale i razne klubove. U Lupu nisam nikada i nikad ne bi jer je bad. Kad bi se sprdio ja mislim da bi te svi čuli, a i stan mi je blizu pa se izdrži. U prirodi nisam nikada, pa vam stoga ne mogu dati savjet, ne znam ono, pitajte Fuku on je sa sela.
U moru, kad otplivaš malo dalje od kopna, je zanimljivo iskustvo, savjetujem samo radi iskustva. Dobiješ olakšanje i igru. Kako pobjeći od vlastitog šita. hahaha.

Kenjanje u Bosni je poseban doživljaj. Naime, u mjestima tipa Tuzla živi največim dijelom muslimansko stanovništvo, a kako oni peru guzu ( propisuje vjera ), onda u WC-ima imaš flaše i kanisteriće pune vode koji ti služe da opereš svoj šupčič. Naravno ima i papira samo slaba je potrošnja.

Zanima me šta se desi sa kakicom kad vršiš nuždu u avionu koji je u zraku. Dal ona pada na zemlju ili imaju neke posebne spremnike za naše brabonjke, pa ih istovare kad slete. Daj zamisli crnu kroniku. Mladi X.Y. završio na traumatologiji jer ga je pogodio shit, policija ispituje članove posade tog i tog aviona. hahah. Imo je sreće jer je bilo proljevkasto i mehko. Ljudi dragi, ova kolumna je fuj, ali sad znate di ćete kad vas stisne. Moj savjet, pokakite se doma, pa makar i na silu, uvjek nosite maramice i sitno 2 kune. Odo na WC.

Voli vas Maajka