SAMO U SRBIJI: „Pravednički“ SNS i Aleksandar Vučić protiv „drskih“ medija

M.S.

20. srpnja 2016.

SAMO U SRBIJI: „Pravednički“ SNS i Aleksandar Vučić protiv „drskih“ medija

Više od 2.500 isječaka iz srpskih medija, svi do jednog kritični prema vladajućoj Srpskoj narodnoj stranci (SNS) i premijeru Aleksandru Vučiću, izloženi su jučer u beogradskoj galeriji Progres. Autor izložbe – Služba za informisanje SNS-a, a naslov indikativan: „Necenzurirane laži“

Time se aktualna srbijanska vlast upisala u povijest kao prva koja je otvorila izložbu posvećenu kritici svojeg rada, kako stoji u naslovu članka na portalu Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

„Prema rečima Vladanke Malović, šefice Službe za informisanje SNS-a, izložba nije prozivanje tih medija nego dokaz da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika već i 'ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori'“, piše CINS pa navodi kako se među „izlošcima“ nalazi i nekoliko njihovih istraživanja poput onoga o propustima odgovornih institucija u poplavama 2014. godine ili onoga o tome kako od nekonstruktivnih pregovora Srbije i Kosova najviše profitiraju kriminalci. Izložene su tu i vijesti o nagradama koje su novinari primili za svoj rad, no nigdje među tim radovima ne pojavljuju se oni, od vlasti dirigirani hvalospjevi vladi i orkestrirani napadi na medije koji bi se usudili biti kritični.

SNS izložba
Nigdje među radovima nema onih od vlade orkestriranih napada na medije koji bi se usudili biti kritični (FOTO: CINS)

„Na izložbi su predstavljeni mediji i tekstovi koje su Aleksandar Vučić i njegova stranka već napadali na konferencijama za štampu i kroz provladine medije. (…) Izložba je lišena medijskih sadržaja koji su hvalili rad Vlade i premijera i napadali one koji su ih kritikovali pa nije jasno na koji način će javnost da stekne uvid kako je izgledalo novinarstvo u prethodne dve godine“, piše CINS, a cijeli članak i fotogaleriju izložbe naći ćete na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: CINS