BLAGDANSKA PROPAGANDA: Kratka analiza opasnih gluposti iz spota „Želim živjeti“

M.S.

12. prosinca 2016.

BLAGDANSKA PROPAGANDA: Kratka analiza opasnih gluposti iz spota „Želim živjeti“

Mia, koja to još nije, kuje velike životne planove pa već u fazi dijeljenja stanica razmišlja postati doktorica i mašta, naravno, o svojoj udaji i rađanju nove djece. Ovo je, u najkraćim crtama, sadržaj video spota zaklade Vigilare i nastavak kampanje koja je prije neki dan počela postavljanjem jumbo plakata s natpisom „Dok vi slavite Božić mene moja mama planira ubiti“. 

Isprovociran ovakvom blagdanskom propagandom portal Muf objavo je kratku analizu u formi dijagrama o porukama koje video sugerira.

Najprije je tu zao otac Alex koji, dok vozi, provjerava na karti kako doći do bolnice, a zla majka u ružičastim tajicama i s vjenčanim prstenom na ruci sjedi na suvozačevom sjedalu. Oni, međutim, u videu nemaju pravo glasa. Glavni junak je embrij koji su začeli i izmišljeni monolog koji završava jednako tako izmišljenim okrutnim ubojstvom. Autori spota nepoznati su, ali iza spota stoji, tvrdi Muf, zaklada Vigilare koja je bila i među inicijatorima „Hoda za život“. Na čelu te kolone tada je hodala Željka Markić iz udruge U ime obitelji i na novinarska pitanja zalaže li se za zabranu abortusa izvrdavala odgovor tvrdnjama da se zalaže za pomoć ženama koje žele biti majke. Ova odbojna kampanja, međutim, sugerira upravo suprotno. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot/YouTube