Režija: Raja Gosnell

Scooby-Doo

Scooby-Doo

silvach

28. 06. 2002.

ocjena:
godina: 2002.
trajanje:
uloge: Freddie Prinze Jr., Rowan Atkinson, Sarah Michelle Gellar
žanr: Animirani dječji film
scenario:  William Hanna, Joseph Barbera, Craig Titley, James Gunn
režija: Raja Gosnell
Svi vi koji ste u posljednje vrijeme pohodili kina sigurno ste vidjeli onaj duhoviti foršpan sa konotacijom na batmena i isto tako zazujali kad ste uočili da je riječ o sasvim drugom imaginarnom liku. Istina, na veliko platno doveden je i Scooby-Doo. Jedan od najboljih crtića, koji se, doduše, kod nas relativno malo prikazivao, ali su mu glasovi posuđeni za sinhronizaciju, kako to uvijek kod nas biva, bili katastrofalni.
Scooby-Doo

Dakle uskoro u naša kina stiže Scooby-Doo. Sudeći po redateljskoj palici mogao bi to biti jedan od onih filmova koje ne treba propustiti ako su u sklopu htv-ove ljetne ili blagdanske sheme, no to se ionako neće desiti barem još slijedećih godinu dana. Tako se redatelj Raja Gosnell može pohvaliti s nekolicinom uspješnih filmova za mase, pod koje svakako spadaju "Pretty Woman", "Sam u kući" (obadva dijela op.a), "Mrs. Doubtfire" i "Nine Months" (nedavno prikazan na HTV-u).
Stoga, zavisi o tome koliko vas u Vašim, plitkim ili ne, džepovima žuljaju oni silni nofci koje svakodnevno utržite, da li će odaziv na Scooby-ja biti u nekoj većoj mjeri, mada čisto sumnjam, no vidjet ćemo, ja ću ga ipak pričekat do dolaska na video.

Što se tiće glumačke ekipe, sam odabir nimalo ne iznenađuje. Scoobyijevog najboljeg prijatelja i gazdu glumi istoimeni Freddie Prinze Jr. nova tinejđerska ikona za one srcedrapajuće teen filmove šund kvalitete. Naravno tu je i Rowan Atkinson kojem biranje uloga za filmove na velikom platnu vjerojatno i nije jača strana. No i on mora od nečeg živjet'. I kao šećer na kraju, mala Buffy - ubojica vampira, Sarah Michelle Gellar kao glavni ženski lik.