Slobodan Milošević, proslava 63. rođendana u Scheveningenu

Bozzo

01. 01. 2002.

Povodom 63 rođendana Slobodan Milošević je prošle godine u scheveningenskoj kaznionici upriličio zabavicu, te je svoje kolege pritvorenike poslužio svinjskim pečenjem i tortom. Potonjom slasticom Miloševića je počastio nitko drugi doli njegov najbolji zatvorski drugar - Mladen Naletilić Tuta

"Tuta je inzistirao da on plati tortu, rekao je da je to njegov rođendanski poklon. On Miloševića cijelo vrijeme oslovljava s predsjedniče, a Milošević njega s generale", kaže sugovornik beogradskog Kurira iz haškog pritvora.

U blagovaonici pritvora Milošević je tada pozvao ostale zatvorenike da mu se pridruže i obogate skromni scheveningenski zatvorski obrok. Miloševiću je u skromnoj proslavi društvo pravio i predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj, kao i još nekoliko hrvatskih i srpskih zatvorenika. Uz pečenje i tortu pili su mineralnu vodu, Coca-Colu i guste voćne sokove.

"Bilo je jako zanimljivo. Miloševiću su svi čestitali rođendan. Ljubili su se onako 'po srpski', tri puta. Čak su i zapjevali onu Danas nam je divan dan", opisuje sugovornik Kurira i dodaje da je Milošević sasvim dobrog zdravlja i da je za rođendan obukao najbolje tamnoplavo odijelo i stavio omiljenu crveno-bijelu kravatu.

Lupiga.Com