Ljubav

miro@lupiga.com

14. 03. 2002.

Otkad je svijeta i vijeka, ili kako to kaže Biblija otkada je Bog Adamu uzeo jedno rebro i od njega mu napravio družicu, otada postoji i ljubav. Ljubav je vrlo čudan, nedefiniran i često vrlo loše interpretiran pojam. Pojavljuje se već od rane mladosti kada dijete iskazuje ljubav prema majci.
Ljubav se zatim neprestano provlači kroz naše živote kao nekom magijom vezana uz naše djetinjstvo i odrastanje. Ispočetka ljubimo naš mali vrtić, pa naš mali razred, pa našeg malog druga Titu kojem pišemo pjesme, i na kraju dolazi ona prava ljubav negdje oko drugog, trećeg, razreda osnovne škole. Naravno, ovu dobnu granicu uzmite s rezervom, jer se poneki pojedinci zaljube tek na faksu, neki tek na dodjeli zadnje plaće prije odlaska u mirovinu, a neki nikada. Ljubav je znastveno dokazano povezana s tjelesnim manifestacijama kao što bolovi u želudcu, mrak pred očima i slabost u koljenima. Kad vas jednom snađe ta opaka i teška bolest postoji više načina da se od nje obranite:

1. Ignorirate je, i tako si otvorite put prema vašem potajnom snu, a to je da budete proždirači/ce tuđih srdaca. S vremenom će vaša ignorancija preći u negiranje, a potom i u čistu ravnodušnost spram ljubavi. Sigurno poznajete takve. Često mjenjaju partnere a za ljubav kažu, nemaju vremena.
2. Navalite na ljubav, i tako si otvorite put da postanete lak pljen ovih prvih. Često se uhvatite kako potajno maštate o ljubavi, i jednostavno ne možete vjerovati kako drugi misle da je to izmišljotina. Dečki/cure vas često ostavljaju jer ste preosjećajni.
3. Zaljubite se u prvog ili prvu, to vas fura, onda vas prvi/prva ostavi, zatim se naglo iz druge prebacite u prvu skupinu. Onda nikako do kraja života ne odlučite da li ste bili nesretno zaljubljeni u onu prvu ili su svi oni drugi bili nesretno zaljubljeni u vas.

Neki smatraju da je ljubav kad se zagrljeni drže u botaničkom vrtu, neki pak smatraju da je ljubav malo istući ženu kad se vrate pijani doma. Mnogi su skloni ljubavlju nazivati odnos gdje mladić nekoj dami ispunjava sve njezine želje, a ona mu ode s najboljim frendom, dok drugi ljubav vide u boji svoje zastave, očima svoje drage, ružama svojega vrta ili novim gumama na njihovim autima.
Bilo kako bilo ljubav je jedan čudan, vrlo nestabilan i ponekad istinski vrlo lijep osjećaj. Treba biti sumnjičav prema onima koji tvrde da ga ne poznaju.