Dee Dee Ramone

Kobayashi

01. 01. 2002.

Dee Dee Ramone, pravim imenom Douglas Glenn Colvin, bio je basist banda koji je stekao vojsku poklonika žestokom svirkom i dvominutnim hitovima u Ramonesima. Band je svoj debut album snimio 1976. godine u samo tri dana i imao veliki utjecaj na punk pokret koji se razvijao u Velikoj Britaniji, posebice na kasnije velike bandove kao što su The Clash ili Sex Pistols.
 
Od svog prvog singla "Blitzkrieg Bop" pa sve do raspada banda 1996. godine, Ramonesi su stekli status jednog od najutjecajnijih američkih bandova u posljednjih 30-ak godina, no unatoč utjecajima koji su imali na povijest glazbe i priznanjima kritike, Ramonesi nikad nisu ušli u Top 40.

Dee Dee Ramone je učestalo bio u svađi s ostalim članovima Ramonesa što je rezultiralo njegovim napuštanjem grupe krajem 80-ih, te je nastavio solo karijeru kao rap izvođač pod imenom Dee Dee King. Tužna vijest u lipnju je 2002. godine pogodila sve ljubitelje rock glazbe. Dee Dee pronađen je mrtav u 50. godini u svom domu u Hollywoodu. Razlog smrti vjerojatni je drug overdose.