Automobil i bračna vjernost

Bozzo

01. 01. 2002.

Da su vozači Porschea najmanje vjerni u bračnim i ljubavnim vezama mogli smo i pretpostavljati, a sada je to i potvrđeno istraživanjem koje je na uzorku od 2253 njemačkih vozača i vozačica starih od 20 do 50 godina proveo institut Gewis iz Hamburga. Rezultati rečenog istraživanja kažu kako je čak 49 % muških ispitanika koji voze Porschea u anketi priznalo bračnu nevjeru, dok ih vlasnici BMW-a u stopu prate (46 % preljubnika).

No, da ne bude zabune, ni njemačke pripadnice nježnijeg spola sa vozačkom u džepu nisu ništa manje sklone preljubu. Međutim, ono što ih razlikuje od muškića je izbor limenog ljubimca, a ponajmanje pouzdanim bračnim partnericama (41 % nevjernih) ispostavljaju se vlasnice vozila sa Audijeve 4 prepoznatljive kružnice na haubi.

Živite li u Njemačkoj, a strahujete od preljuba, nema vam druge nego bariti vlasnike Opel-Vauxhall automobila, jer rezultati ovog istraživanja upravo njih navode kao najmanje sklone švindlanjima (31 % muškaraca i 28 % žena koje voze te marke automobila u anketi je priznalo preljub).

Rezultati istraživanja objavljeni su u zadnjem broju njemačkog izdanja auto-magazina Men's Car,  a zaključak koji se nameće glasio bi otprilike - što dublji džep, to manja vjernost u ljubavi ...